1. Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  2. Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  3. Sınıflarımız, 20 kişiliktir.
  4. Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmıştır.
  5. Fen Lisemizde, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Üniversiteye Hazırlık Programı da uygulanır.
  6. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencileriyle toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı uygulanacaktır.
  7. Birinci Düzey Belirleme Sınavı, 11 Ağustos 2018 Cumartesi günü yapılacaktır.
  8. Gruplar, yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  9. Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan 5 hafta önce, 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü, YOĞUN PROGRAMLA başlayacaktır. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar. ( Yoğun programdan itibaren, TYT + YKS Konuları, ortak programla bir arada yürütülür. )
  10. Kurban Bayramı nedeniyle, (20 – 24) Ağustos 2018 tarihleri arası okulumuz 5 gün tatildir.
  11. Yoğun program, 15 Eylül 2017 Cumartesi günü sona erecektir.
  12. Yoğun programdan sonra yapılacak olan İkinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre, gruplar yeniden düzenlenecektir.
  13. Normal program, okulların açılmasıyla birlikte, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  14. Daha sonra yapılacak olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  15. Öğrencilerimize, yarı yıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren YOĞUN PROGRAM düzenlenir ve bu programda konular işlenmeye devam eder.
  16. 12. sınıf öğrencilerimize, Cumartesi dahil, haftada 6 TAM GÜN EĞİTİM verilmektedir. Pazar günleri ise okulumuz tatildir.
  17. Okulumuzda kalarak çalışmak isteyen öğrenciler, velilerinin izniyle, akşam saat: 19.00’a kadar gözetmen eşliğinde ders çalışabilir ve saat: 19.00’da sporcu servisleriyle evlerine gönderilirler. Saat: 19.00’dan sonra kalmak isteyen öğrenciler ise saat: 22.30’a kadar okuldan velileri almak koşuluyla çalışabilirler.
  18. Okulumuzda “Benim Kariyerim, Benim Geleceğim” kariyer günü düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler (bir çoğu  velimiz olan) öğrencilerimize meslekleri ile ilgili bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimize üniversite ve bölüm tanıtımları da yapılmaktadır.