1. Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  2. Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  3. Fen Lisemizin baraj puanı, diğer liselerimizden daha yüksektir.
  4. Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmıştır.
  5. Fen Lisemizde, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Üniversiteye Hazırlık Programı da uygulanır.
  6. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencileriyle toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
  7. Birinci Düzey Belirleme Sınavı, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacaktır. Aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
  8. Gruplar, yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda,  Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  9. Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan önce, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü, YOĞUN PROGRAMLA başlayacaktır. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar.
  10. Yoğun program, 15 Eylül 2018 Cumartesi günü sona erecektir.
  11. Normal program, okulların açılmasıyla birlikte, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  12. Normal programdan 1,5 ay sonra, gruplar yeniden düzenlenecektir. Bu düzenleme, Yazılı Sınavları ile Deneme – 1 ve Deneme – 2 sınav sonuçlarına göre yapılacaktır.
  13. Daha sonra yapılacak olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  14. Yarı yıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren isteğe bağlı problem çözme ve etütler düzenlenir. Bu programda öğrencilerimiz, çözemedikleri soruları sorabilecekleri gibi, eksik konularıyla ilgili ek ders de alabileceklerdir.
  15. 11. sınıf öğrencilerimize cumartesi dahil, haftada 6 tam gün eğitim verilmektedir. Pazar günleri okulumuz tatildir.
  16. 10. sınıf öğrencilerimize, haftada 5,5 gün eğitim verilmektedir. Cumartesi öğleden sonra, isteğe bağlı olarak Problem Çözme (P.Ç .) saatlerine katılıp bire – bir etüt alabilirler.
  17. 9. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. Cumartesi günleri, isteğe bağlı olarak P.Ç .’ lere katılıp bire – bir etüt alabilirler.
  18. Öğrencilerimizin %25’i lisanslı sporcudur.
  19. Okulumuzda “Benim Kariyerim, Benim Geleceğim” kariyer günü düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler (bir çoğu  velimiz olan) öğrencilerimize meslekleri ile ilgili bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimize üniversite ve bölüm tanıtımları da yapılmaktadır.
  20. Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olarak derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
  21. a) Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Laboratuvarları, Müzik ve Resim Atölyeleri,

b) Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, kapalı ve açık oyun alanları vb.