MEB programlarına ek olarak, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü – Ahlak Bilgisi derslerinde, üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılır.

Okul programımızın önemli bir parçası olan Üniversiteye Hazırlık Programı, öğrencilerimizin herhangi bir kurs ya da özel derse ihtiyaç duymadan, hedefledikleri üniversite ve bölümlerine yerleşebilmeleri için tasarlanmıştır. Üniversiteye Hazırlık Programında öğrenciler; sınav içeriği, test tekniği, sınav taktikleri, zaman yönetimi, meslek tanıtımı, üniversite tanıtımları, tercihler vb. konularda, rehberlik birimi ve ölçme değerlendirme uzmanları tarafından, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar bir bütünlük içinde uygulanan programla yetiştirilir.

Okulumuzda, MEB tarafından belirlenen haftalık ders saatlerine ilâve olarak;

1. a) Öğrencilerimize, üniversite hazırlık için artı eğitim verilmektedir.
  2. b) Öğrencilerimizin her dersten yapamadığı soruları sorabilecekleri GRUP PROBLEM ÇÖZME, GENEL PROBLEM ÇÖZME SAATLERİ ile konu eksikleri için alacakları ETÜTLER, profesyonel öğretmen kadromuz tarafından yapılmaktadır.
  3. c) Bire Bir ya da Grup Etüt saatlerinde, öğrencilerin talepleri ile sınav sonuçlarına göre rehberliğin belirlediği eksik konuları doğrultusunda, öğrencilerin anlamadığı konular, özel ders kalitesinde, profesyonel öğretmen kadromuz tarafından anlatılmaktadır.
  4. d) Grup ya da Genel P.Ç ( Problem Çözme ) saatlerinde öğrenciler, yapamadıkları soruları öğretmenlerine bire bir sorabilirler.

Öğrencilerimize verilen tüm dokümanlar, okulumuzun profesyonel öğretmen kadrosu tarafından hazırlanmaktadır. (Sınavlar, konu modülleri, akıllı defterler, aylık ödevler, yarıyıl ve yaz ödevleri, konu tarama ve genel tarama testleri ile soru bankaları vb.)