Fen Lisemizde her yıl, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda seçilecek olan öğrencilerle, Proje ve Olimpiyat Hazırlık grupları oluşturulur. Bu öğrencilerle, uzman öğreticiler eşliğinde çalışmalar yapılır. Bu gruplar, Tübitak tarafından düzenlenen proje yarışmalarına ve olimpiyat sınavlarına katıldıkları gibi, çeşitli üniversitelerin proje yarışmalarına da katılırlar.

1. Okulumuzda her yıl Mayıs ayının son haftası Proje Şenliği düzenlenir. Burada birçok proje sergilenirken, yeni fikirler ve buluşlar da yarışma olanağı bulurlar.
  2. Fizik, Kimya, Biyoloji, ve Bilgisayar laboratuvarlarımız, Cambridge ve IB denetimlerinden uygunluk onayı almış, teknoloji ve güvenlik ekipmanlarıyla donatılmıştır.
  3. Laboratuvar çalışmaları için her dersin uygulaması, programlarımızda yer alır. Öğretmenlerimiz, laboratuvar kullanım planında gösterilen saatlerde, sınıfıyla birlikte laboratuvar çalışması yaparlar.