1. Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  2. Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  3. Sınıflarımız, 20 kişiliktir.
  4. Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
  5. Ortaokulumuzda, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Liseye Hazırlık Programı da uygulanır.
  6. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencileriyle toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
  7. Birinci Düzey Belirleme Sınavı, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacaktır. Aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
  8. Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan önce, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü, YOĞUN PROGRAMLA başlayacaktır. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar.
  9. 8. sınıflarımızda gruplar, yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  10. 8. sınıflarımızda, daha sonra yapılacak olan Yazılı Sınavları ile Deneme Test Sınavları sonuçlarına göre, yılsonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  11. Yoğun program, 15 Eylül 2018 Cumartesi günü sona erecektir.
  12. Normal program, okulların açılmasıyla birlikte, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  13. 7 ve 8. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren YOĞUN PROGRAM düzenlenir ve bu programda konular işlenmeye devam eder.
  14. 5 ve 6. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren isteğe bağlı problem çözme ve etütler düzenlenir. Bu programda öğrencilerimiz, çözemedikleri soruları sorabilecekleri gibi, eksik konularıyla ilgili ek ders de alabileceklerdir.
  15. 8. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün, cumartesi günleri de yarım gün eğitim verilmektedir. Pazar günleri okulumuz tatildir.
  16. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. İngilizce ve diğer derslerden takviyeye ihtiyacı olanlara, cumartesi günleri öğleye kadar ek çalışmalar yapılmaktadır.
  17. Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak (tüm sınıflar aynı anda olmak üzere) “okuma etkinliği” gerçekleştirirler.
  18. Öğrencilerimizin % 80’i Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Klubümüzün lisanslı sporcusudur.
  19. Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olarak derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
  20. a) Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil Laboratuvarları, Robotik ve Bilgisayar Laboratuvarları,
  21. b) Müzik, Resim, Seramik Atölyeleri,
  22. c) Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, hayvan çiftliği, kapalı ve açık oyun alanları vb.