Gaziantep'e de Nesibe Aydın Yakışır.

1984 yılından bugüne, başarı ve disiplin odaklı eğitim anlayışıyla öne çıkan Nesibe Aydın Okulları, yeni projesini Gaziantep'de gerçekleştiriyor. Titizlikle hazırlanmış mimarisi ve tam donanımlı binaları ile inşaatı geçtğimiz hafta başlayan Nesibe Aydın Gaziantep kampüsü, Prime Mall (15 Temmuz Mahallesi) bölgesinde yer alıyor. İnşaatı 2019 Mart ayında tamamlanacak olan kampüs, 60 derslik, kapalı spor salonları, kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, kütüphaneler, laboratuvarlar ve diğer açık ve kapalı alanlarla birlikte 15.600m2 kapalı, yaklaşık 10.000m2 açık alana sahip olacaktır. 1.200 öğrenci kapasiteli okulun bünyesinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi yer alacaktır. 2019-20 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan okul, hem merkezi bir noktada bulunması, hem de güçlü öğretmen kadrosu ile Gaziantep'te fark yaratma iddiası taşımaktadır. Gaziantep Okullarının da diğer Nesibe Aydın Okulları gibi performansı yüksek öğrenci ve öğretmenlerin buluşma noktası olması hedeflenmektedir. Gaziantep' teki okulumuz Eylül 2019'da eğitim hayatına başlayacaktır.

Konu hakkında açıklama yapan, Nesibe Aydın Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın; kurumumuz şu anda Ankara, Konya, Mersin, Kocaeli ve Antalya'da 9 ayrı tesiste, 5.000 öğrenciye hizmet vermektedir. 7 öğrenci başına, 1 eğitimcinin düştüğü muazzam bir oran ile eğitim alanında mücadelemizi devam ettiriyoruz. Her yıl üniversite sınavlarında elde ettiğimiz Türkiye dereceleri, kursa ya da özel derse ihtiyaç bırakmayan sınavlara hazırlık modelimiz, üç öğrencimizden birinin lisanslı sporcu olarak yetişmesini sağlayan spora öncelik veren politikamız, kurumumuzun IB-DP, IB-PYP ve Cambridge gibi dünyanın sayılı diploma programlarına akredite olması gibi birçok husus, okullarımıza olan ilgiyi çok yüksek seviyeye taşımıştır. Her ne kadar okullarımıza olan talep çok yüksek olsa da, Nesibe Aydın Okulları'nda öğrenim görmek isteyen öğrencilerin, okulumuzun baraj puanını yakalaması, Nesibe Aydın disiplinini ve çalışma temposunu içselleştirmesi gerekmektedir. Ek olarak, okullarımızda yetişen öğrencilerimiz, akademik olarak güçlü yetiştikleri gibi kültürel ve sanatsal boyutlarda da çok yönlü yetişmektedirler. Hızla küreselleşen dünyamızda uluslararası rekabet gücü elde edebilmeleri için, öğrencilerimizin okuyan, araştıran, sorgulayan ve nihayetinde birşeyler üreten bireyler olarak yetişmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Gaziantep projemize, 2017 Ocak ayında başladık. Gaziantep, hem ekonomik hem de kültürel açıdan çok gelişmiş bir ilimiz. Veliler ve öğrencilerin eğitime olan ilgisi çok yüksek olduğu gibi okullardan ve öğretmenlerden de yüksek beklentilere sahipler. Nesibe Aydın Okulları'nın hâlihazırda sunduğu başarı odaklı eğitim sistemi, sınavlara hazırlık müfredatı ve disiplinli yapısının Gaziantep'teki ailelere birebir hitap edeceğini değerlendirdik. Özellikle, okulumuzun öğrencilerinin üniversiteye hazırlık çalışmalarında, kursa ya da özel derse gitmeden, okuldaki programlara katılarak istedikleri üniversitelere yerleşmeleri, Gaziantep'de bu yönde beklentisi olan öğrenci ve velilere büyük katkı sağlayacaktır.

Ocak ayından beri, çok yoğun çalıştık ve tüm planlarımızı tamamladık. Öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin önemli bir kısmı Ankara'daki merkez okullarımızdan gelecek. Türkiye'nin bir çok yerinde gelişime açık bir okul ortamı arayan öğretmenlerimiz okulumuza yoğun bir ilgi göstermekteler. Halihazırda, Gaziantep, Ankara ve İstanbul'dan anlaştığımız değerli öğretmenlerimiz var. Bu projemizi, şehrin önde gelen işadamlarından Murat Çıplak ve Amerika'nın önde gelen üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora eğitimi almış ve buralarda bir süre ders vermiş, şu anda Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde çalışan, Murat Bey'in kardeşi Dr. Bilal Çıplak ile birlikte ve iyi formule edilmiş bir ortaklık çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Gaziantep'teki Okulumuzda, diğer Nesibe Aydın Okulları'nda sağlanan başarı ve kalite standardı, ilk zilimiz çaldığı andan itibaren yerleşmiş olacak.

2019 Ocak ayından itibaren, okula giriş sınavları için başvuru almaya başlayacak olan Nesibe Aydın Gaziantep Okulları, eğitim-öğretim başlamadan önce de birçok öğretmen, öğrenci ve veli atölye çalışması ve seminerleri düzenleyecek. Bunlarla ilgili duyurular ve davetler, okulumuzun web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır. İlgili veli ve öğrencilerimiz, bizlere web sitemizde yer alan iletişim bilgileriyle, her daim ulaşabilirler. Amacımız disiplin ve başarısıyla haklı bir üne ulaşmış eğitim kurumumuzu, ekonomik performansıyla kendinden söz ettiren Gaziantep ilimize taşımaktır. Gaziantep'e de Nesibe Aydın Yakışır.

25 Mayıs 2018 Cuma