Nesibe Aydın Okulları Cumhuriyet İçin Koştu

Nesibe Aydın Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına “Geleneksel Cumhuriyet Koşusu” ile başladı.

Nesibe Aydın Okulları Gölbaşı Kampüsü etrafındaki 1,5 kilometrelik parkurda gerçekleşen, öğretmen ve öğrencilerin birinci olmak için değil Cumhuriyet için koştukları etkinliğe damgasını vuran olay ise finish çizgisinde yaşandı.

1,5 kilometrelik parkuru 5 dakika 11 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Emrah Fırıncı’nın yarışı bitirmeyip, öğrencisi Ataberk Dürgen’i beklemesi ve finish çizgisini ele ele geçmeleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Yarış sonunda birbirine sarılan ve diğer öğrencilerle birlikte 10. Yıl Marşı’na coşku ile eşlik eden ikilinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Geleneksel Cumhuriyet Koşusu sonunda etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Nesibe Aydın Okulları Kurucusu Eğitimci – Yazar Sn. Nesibe Aydın, “Çocuklarımın ve öğretmenlerimin, Cumhuriyetimizin 95 yıldır sönmeyen meşalesini, ileri medeniyetler seviyesine taşıyacağına dair inancım tamdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımla ve yeni nesillerin aydın rehberleri öğretmenlerimle gurur duyuyorum.”  dedi.

Cumhuriyetin 95. yılını Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli ve Mersin Okullarında düzenlenecek törenlerle coşku ile kutlamaya hazırlanan Nesibe Aydın Okulları, Geleneksel Cumhuriyet Koşusu ile bir hafta sürecek kutlamaların startını verdi.

27 Ekim 2018 Cumartesi