+90 850 733 1984                EN

Anasayfa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Ziyareti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Nesibe Aydın Antalya Kampüsünü ziyaret etti, öğrencileri obeziteden kurtaracak, ilerleyen yaşlarda tansiyon ve şeker gibi kronik hastalıklardan uzak tutacak önerilerde bulundu.

Başkan Uysal, aynı zamanda iki çocuk sahibi bir baba olarak, bilgisayar kullanımı doğru bir şekilde sınırlamamaktan muzdarip olduğunu anlattı. Bilgisayar kullanımının okulların ve eğitim sisteminin baş edemediği kadar hızlı geliştiğini kaydeden Başkan Uysal, özellikle hafta içi ödev ve araştırma dışında bilgisayara vakit geçirmek yerine kitap okumayı tavsiye etti. Aksi durumda bilgisayarın kişileri sürekli eğlenen canlılar haline getirdiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bir eğlence aracı olarak bilgisayar, bütün dünyada, kötü alışkanlık olarak geçiyor. O yüzden bunun dışında kalmaya çalışalım. Mesela dronlar ile uğraşalım. Gelecekte bütün kitle taşımacılığı dronlar ile yapılacak. Kitap okumak bizi her çağda geliştirecek bir şey. Özellikle edebiyat klasiklerini okuyalım. O insanlığın bütün psikolojik tarihini, bütün birikimini bünyesinde taşır. Düşünsel dünyanızın gelişimini onlar sağlayacak.”

Tüm bunlarla birlikte öğrencilere en az bir sanat dalı ve sporla ilgilenmeleri tavsiyesinde de bulunan Başkan Uysal,  “Hepiniz yetenekli olduğunuz bir sanat dalıyla ilgilenin. O sizin duygusal bütünlüğünüzü, ruh sağlığınızı ömür boyu koruyacak. Sizin sığınacağınız mutlu olacağınız bir alan olacak.  Hem spor hem de sanat ile ilgileniyorsanız eğer ömür boyu ne iş yapsanız başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.

Okulumuza yaptığı ziyaretle öğrencilerimizle bir araya gelerek söyleşi etkinliği gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi Başkanı Sn. Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz

19 Şubat 2020 Çarşamba