Eğitim-Öğretim Eğitim Programımız (9,10,11.Sınıf)

• Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır. Okullarımız, Okula giriş sınavlarımızdan sonra belirlenen puan barajı üzerinde kalan öğrencilerin kaydını alır.
  • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  • Fen Lisemizin baraj puanı, diğer liselerimizden daha yüksektir.
  • Sınıflarımız, 20 kişiliktir.
  • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmıştır.
  • Fen Lisemizde, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Üniversiteye Hazırlık Programı da uygulanır.
  • Yeni kayıt öğrencilerimize Haziran'ın ilk haftası  toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilir ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanır. Bu sınavlara okulumuza devam eden öğrencilerde katılır.
  • Birinci Düzey Belirleme Sınavı, Eylül ayının ilk haftası yapılır. Aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanır.
  • Gruplar (Seviye Sınıfları), yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulur. (Grupların oluşumunda,  Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  • Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan önce, YOĞUN PROGRAMLA başlar. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar. Yoğun program iki hafta sürer.
  • Normal programdan 1,5 ay sonra, gruplar yeniden düzenlenir. Bu düzenleme, Yazılı Sınavları ile Deneme – 1 ve Deneme – 2 sınav sonuçlarına göre yapılır.
  • Daha sonra yapılan olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilebilir.
  • Yarı yıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren isteğe bağlı problem çözme ve etütler düzenlenir. Bu programda öğrencilerimiz, çözemedikleri soruları sorabilecekleri gibi, eksik konularıyla ilgili ek ders de alabilirler.
  • 11. sınıf öğrencilerimize cumartesi dahil, haftada 6 tam gün eğitim verilmektedir. Pazar günleri okulumuz tatildir.
  • 10. sınıf öğrencilerimize, haftada 5,5 gün eğitim verilmektedir. Cumartesi öğleden sonra, isteğe bağlı olarak Problem Çözme (P.Ç .) saatlerine katılıp bire – bir etüt alabilirler.
  • 9. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. Cumartesi günleri, isteğe bağlı olarak P.Ç .’ lere katılıp bire – bir etüt alabilirler.
  • Öğrencilerimizin % 80’i Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Klubümüzün lisanslı sporcusudur.
  • Okulumuzda “Benim Kariyerim, Benim Geleceğim” kariyer günü düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler (bir çoğu  velimiz olan) öğrencilerimize meslekleri ile ilgili bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimize üniversite ve bölüm tanıtımları da yapılmaktadır.
  • Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olarak derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
    • Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil Laboratuvarları, Robotik ve Bilgisayar Laboratuvarları, Müzik, Resim, Seramik Atölyeleri,
    • Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, kapalı ve açık oyun alanları vb.