Rehberlik Hizmetleri (PDR) Lisemizde Öğrenci Takibi

Öğrenciler, en fazla her 10 günde bir bireysel görüşmeye davet edilerek süreç içerisinde yakından takip edilir. Bu takipler akademik başarıyı yükseltmek amacıyla, veli ve öğretmen işbirliği içerisinde yürütülür.

Veli toplantıları dışında velilerimiz ile sene boyunca randevu sistemi ile bireysel görüşmeler yapılır. Bu görüşmelerde genellikle öğrencileri kişisel ve gelişimsel özellikleri, akademik başarıları, tutum ve davranışları, sosyal ilişkiler, aile içi ilişkiler gibi konular ele alınır.

Öğrencilerin çalışma yöntemleri ile yaşadığı problemler eğitim-öğretim yılı boyunca rehber öğretmenlerinin takibi altındadır. Grup çalışmaları yapılarak da aynı sorunu yaşayan öğrencilere destek sağlanır.

Öğrencilerin ihtiyaçları ve takip edilen sınav konu analizleri ile tespit edilen eksiklikleri doğrultusunda ders çalışma programı hazırlanır. Bu program tamamen öğrencinin kendisine özgüdür.

Okullarımıza özgü her öğrenci için hazırlanan “Başarı Ajandası’’ sistemi ile programlı çalışmayan öğrencilerimizin bireysel yaptığı çalışmalar haftalık kontrol edilir.

Okullarımızda dikkat dağınıklığı, motivasyon eksikliği, sınav kaygısı, konsantrasyon konularına yönelik psikolojik destek verilir.

Okullarımızda özellikle 9, 10 ve 11. sınıflar için yapılan deneme sınavları öncesi sınav konularını kapsayan ders çalışma programları hazırlanır ve öğrencilerin test tekniğine alışmaları sağlanır.

Sınav sonuç analiz takibinde konu eksiklikleri dikkat çeken ara sınıf öğrencilerimiz ile ödev eksiği olan öğrencilerimiz gözetmen veya rehber öğretmen eşliğinde zorunlu ders çalışma saatine alınır. Bu çalışma, öğrencilerin başarılarını arttırmakta ve ödev yapma alışkanlığı kazanmalarında önemli bir etkendir.

Öğrencilerimizin oryantasyon süreci PDR birimimiz tarafından hazırlanan etkinliklerle desteklenir ve fiziki/idari yapı tanıtılır.

Disiplin sorunları, duygusal gelişim, problem çözme becerisi gibi uzmanlık gerektiren konular PDR öğretmenleri tarafından ele alınır ve öğrencilere yönelik çalışmalar yapılır.

Öğrencilerin kariyer planlamasına destek verilir ve bu konuya yönelik öğrencilerimize envanterler düzenlenir.

Mesleki rehberlik çalışmaları ile kendilerini ve mesleklerini tanıyarak doğru meslek seçimi yapmalarına yardımcı olunur.

“Benim Geleceğim Benim Kariyerim” etkinliği ile de birçok meslek grubunun önde gelen isimleri mesleklerini tanıtmak üzere okulumuza davet edilir.

Okullarımızda düzenlenen üniversite tanıtım fuarı ile öğrencilerimiz üniversite ve bölümlerini daha yakından tanıma fırsatı bulur.

YKS danışmanlığı ve sınav sonrasında çok detaylı ve alternatifli tercih çalışması yapılarak karar verme süreçleri kısaltılır.

12. sınıf öğrencilerimiz ile tamamen sınav odaklı çalışılır. Yukarıda belirtilen tüm çalışmalarla kazanılan çalışma disiplini ile tüm TYT – AYT konularının dört dörtlük oturtulması, test tekniğinin geliştirilmesi ve öğrencilerimizin üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaları ve hedefledikleri yükseköğretim programlarına yerleşmeleri sağlanır.