Eğitim-Öğretim Ortaokul Eğitim Programımız

• Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  • Sınıflarımız, 20 kişiliktir.
  • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
  • Ortaokulumuzda, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Liseye Hazırlık Programı da uygulanır.
  • Okulumuza Yeni Kayıt olan öğrencilerle, okulumuzun 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencileriyle toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
  • Birinci Düzey Belirleme Sınavı, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacaktır. Aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
  • Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan önce, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü, YOĞUN PROGRAMLA başlayacaktır. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar.
  • 8. sınıflarımızda gruplar, yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  • 8. sınıflarımızda, daha sonra yapılacak olan Yazılı Sınavları ile Deneme Test Sınavları sonuçlarına göre, yılsonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  • Yoğun program, 15 Eylül 2018 Cumartesi günü sona erecektir.
  • Normal program, okulların açılmasıyla birlikte, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  • 7 ve 8. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren YOĞUN PROGRAM düzenlenir ve bu programda konular işlenmeye devam eder.
  • 5 ve 6. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren isteğe bağlı problem çözme ve etütler düzenlenir. Bu programda öğrencilerimiz, çözemedikleri soruları sorabilecekleri gibi, eksik konularıyla ilgili ek ders de alabileceklerdir.
  • 8. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün, cumartesi günleri de yarım gün eğitim verilmektedir. Pazar günleri okulumuz tatildir.
  • 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. İngilizce ve diğer derslerden takviyeye ihtiyacı olanlara, cumartesi günleri öğleye kadar ek çalışmalar yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak (tüm sınıflar aynı anda olmak üzere) “okuma etkinliği” gerçekleştirirler.
  • Öğrencilerimizin % 80’i Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Klubümüzün lisanslı sporcusudur.
  • Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olarak derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
    • Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil Laboratuvarları, Robotik ve Bilgisayar Laboratuvarları,
    • Müzik, Resim, Seramik Atölyeleri,
    • Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, hayvan çiftliği, kapalı ve açık oyun alanları vb.