MATEMATİK ÖĞRENMEYE NİYETİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE!!!

Piyano çalmak, satranç oynamak ve benzeri birçok aktivitede olduğu gibi matematik öğrenmenin ve matematik yapmayı becerebilmenin tek yolu vardır: MATEMATİKLE UĞRAŞMAK!

Birinin piyano çalışını izleyerek, piyano çalamazsınız; parmaklarınızın tuşlara defalarca, ağrıyıncaya kadar dokunması gerekir. Başlangıçta istediğiniz melodiyi çalamazsınız ama sabırla sebatla uğraşırsanız belli bir zaman sonunda (süre yeteneğinizle orantılıdır) o melodiyi çalacak duruma gelirsiniz.

Matematik çalışırken, öncelikle konuların içindeki tanımları, temel işlemleri, temel çizimleri, temel kavram ve teoremleri öğrenmek sonra da bolca nitelikli soru çözmek gerekir.

Bilgi sahibi olmak, bu bilgiyi kullanabilecek duruma gelmek ve bu konuda başarılı olmak meşakkatli bir süreçtir. Bu süreçte, emek, hayal kırıklığı, acı ve gözyaşı vardır. Ancak, sonuna kadar dayanan, karanlığa küfredeceğine sabırla sebatla çalışıp didinen yani bir mum yakan başarıya ulaşacaktır!

Kolaycılığa kaçıp, bireysel olarak emek vermeden, matematiksel düşünme (akıl yürütme) ve problem çözme becerisi kazanmadan özel derse yönelerek ve soru tipi ezberleyerek TYT ve AYT de başarılı olmanız mümkün değildir.

Ben matematiği sevmiyorum, ben matematik yapmak istemiyorum diyen öğrencilerimize söyleyeceğim TEK ŞEY: Bu mantıkla, kendinizi yetiştirmeden, geliştirmeden matematiksel düşünme ve problem çözme becerisi kazanmadan bir şekilde üniversiteye girip, bir şekilde üniversiteyi bitirseniz de sadece okumuş cahil, okumuş işsiz olursunuz.

Can TEKİNEL

Lise Matematik Bölüm Başkanı