+90 850 733 1984
EN
Kırtasiye malzemeleri, dış kaynaklar ve yabancı dil kitapları velilerimiz tarafından okul kırtasiyesinden satın alınır. Aydın Yayıncılığa ait ödev fasikülleri, yardımcı ders kaynakları ve soru bankaları okul kırtasiyesinden Kurum Yönetiminin belirlediği indirimle (Örneğin 2020 - 2021 yılında %60 indirim uygulanmıştır.) satın alınır. Ayrıca; öğrencilerimize, sene içinde birçok öğretim/ders modülü, yaprak test, çalışma yaprakları, sınavlar vs. ücretsiz olarak okul idaresi tarafından dağıtılır.
Bilsem öğrencilerini ön görüşme mülakatlarımızda tespit ediyoruz, ancak okullarımıza çok sayıda Bilsem öğrencisi başvuru yaptığı için her birine standart bir burs uygulamasında bulunamıyoruz. Okullarımızın ön görüşme etkinliklerinde, öğrencilerimizin gelişimsel özellikleri ve farklı becerileri tespit edildikten sonra velilerimize bilgilendirme yapılıyor. İlkokul yıllarında maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere burs kurulu kararıyla ihtiyaç bursları verilebiliyor. Bu bursların akademik burs olarak adlandırılmasını 5 Yaş – 4.Sınıf yaş düzeyinde uygun bulmuyoruz. 5.sınıf ve sonrasında yüksek başarılı öğrencilerimiz, okullarımızın açtığı bursluluk sınavlarında, hak ettikleri bursları alabilmektedirler.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin başarının değerlendirilmesi ve ölçme değerlendirmenin genel esasları başlıklı 20.maddesinin ikinci fırkası ;İlkokul 1,2 ve 3.sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile ilgili öğretim programlarında belirtilen değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. "Karnede ÇOK İYİ, İYİ ve GELİŞTİRİLMELİDİR şeklinde gösterilir."denilmektedir. Bu bağlamda okulumuzda 1., 2., 3., ve 4.sınıflarda bursluluk sınavları yapılmamaktadır.
5 -12.sınıf olacak öğrencilerimiz Şubat ayı içerisinde yaptığımız Bursluluk Sınavlarımızda sorulacak soruların konuları yayınlanır. Bu dokümanda %100 Tam burs alma şartları puan olarak belirtilmiştir.
Dışarıdan Öğrenci: IB programı için seneye 9, 10 ve 11. sınıf olacak tüm okulların öğrencileri kayıt yaptırabilirler. Ancak, Okula Giriş Puan barajımız ile İngilizce Seviye Barajımızı aşmaları koşulu aranmaktadır.
Gelecek yıl 12. sınıf olacak öğrencilerin ise, IB’ye kayıt yaptırabilmesi için, geldikleri okulda IB programında okuyor olmaları gerekiyor.
Devam Eden Öğrencimiz : 4 Ocak 2020 tarihinde yapılacak deneme sınavımızda, belirlediğimiz puan barajımızı aşan, kendi öğrencilerimizin, belirlenen ücret koşulu ile kayıtları alınır. 22 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan Seçme Sınavından sonra, bursluluk durumları değerlendirilir. Burs kazanan öğrencilerin aldıkları burs oranlarına göre ödeme planları yeniden düzenlenir.
Okula Giriş Sınavı ile burs hakkı kazanmış öğrenciler her ders yılının sonunda bitirilen sınıfa ait; Nesibe Aydın deneme sınavları ortalamasına göre ilk %15 dilimdeki öğrenciler arasında yer alırlarsa; bursları, aynı oranda bir sonraki yıl içinde devam ettirilmektedir.
Ekte, burs yönetmeliğimizi inceleyebilirsiniz. Burs yönergesi sizin incelediğiniz tarihten sonra güncellenmiş olabilir. Güncel olan son yönetmeliği Okullar Koordinatörümüz Şemsettin Beşer'den ( s.beser@nesibeaydin.k12.tr ) talep edebilirsiniz.
LİSE 9, 10,11 ve 12.SINIFLAR : Okulumuz baraj sınavlarını aşarak kabul gören öğrenci velimizin, Aralık ve Mayıs ayı dışında öğrencinin eski okuluna nakil dilekçesi vermesi gerekiyor. (Devlet okullarından gelecek olanlar e-devlet üzerinden kendisi nakil başvurusu yapabilir) Eski okulu sisteme giriş yaptıktan sonra nakil işlemlerini e-okul sistemi üzerinden biz tamamlayacağız. ( MEB yönetmeliği gereği sadece Aralık ve Mayıs aylarında nakil işlemi yapılmamaktadır.)
ORTAOKUL,İLKOKUL, ANAOKULU: Nakil işlemleri, kesin kayıt işleminden sonra okul müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Velilerimizin geldikleri okula dilekçe vermelerine gerek yoktur.
Yıldızlar lisemizi telefonla arayarak sınıf bilginizin güncellenmesini isteyebilir veya ön kayıt sayfamızdaki ÖNCEDEN KAYITLILAR bölümüne cep telefonunuza iletilen TC ve Pin kodu ile giriş yaparak kendinizde güncelleyebilirsiniz. Sınıf değişimlerinde önceden yapılan sınav kaydınız silinir, yeni sınav kaydı yapılması gerekir.
Sınav baraj puanlarımız, sınavlarımız değerlendirildikten sonra ortaya çıkmata ve sonucunuz ile birlikte İnternette sınav sonuç sayfamızda yayınlanmaktadır.
http://onkayit.nesibeaydin.com.tr/ adresimizdeki SINAV KONULARI sayfasından seneye hangi sınıf olacak iseniz, o sınıf seviyesine ait SINAV KONULARI dokümanını inceleyebilirsiniz.
Aday kaydınızı yaparken kullandığınız cep telefonuna erişim için PİN kodu gönderilmişti. Eğer unuttuysanız, Pin kodunuzu tekrar cep telefonunuza isteyebilirsiniz. http://onkayit.nesibeaydin.k12.tr adresindeki ÖNCEDEN KAYITLILAR sayfasından giriş yaparak aday bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Sınıf bilginizi değiştirirseniz yapılan sınav kaydınızı silinir ve yenisinin yapılması için tekrar aranırsınız.
Ön kayıt işleminiz yapıldıktan sonra, öğrenci işleri uzmanlarımız sizi telefonla arayarak sınav kaydınızı oluşturacaktır. Bu sırada sizde http://onkayit.nesibeaydin.k12.tr adresinde yayınlanan SINAV KONULARI dokümanını ve AKADEMİK BİLGİ FORMLARINI inceleyebilirsiniz. Okulumuzu ziyaret ederek, yönetici ve öğretmenlerimiz ile görüşebilir, okulumuzun fiziki ve coğrafi konumunu tanıyabilirsiniz.
http://www.aydinyayincilik.com.tr adresinde okullarımızda kullanılan ders ve test dokümanlarına erişebilirsiniz.
Alan dışı soru çözmeniz durumunda ek puan alırsınız. Ancak, sizin önceliğiniz TM alanı soruları olmalıdır. Sınavda vaktiniz kalırsa, yapabildiğiniz kadar Fen sorusuda çözmeniz gerekir.
300 kişilik kafeteryamızda öğle yemeği verilecektir. Ancak, servis için yeterli sayıda başvuru olması gerekmektedir. Servis başvuruları, 2017 Haziran ayında alınacaktır. Yeterli başvuru olan semtlere servis konulacaktır.
Ayrıca, “12. sınıf programı, lisenin 4 yılını kapsadığı için, verilen ders ve Problem Çözme sayıları, dağıtılan doküman ve uygulanan Deneme Sınav sayılarının 11. Sınıflarının en az 3 katı” kadardır.
Sıhhiye Atatürk Lisesi öğrencilerine hazırlık + 4 yıllık diploma veriyor. Biz öğrencilere 4 yıllık diploma vereceğiz. Öğrenci ayrıca, "Sıhhiye’deki Atatürk Lisesi’nde 1 yıl hazırlık okumuştur." yazısı alabilir, denklik sağlanmış olur.
Etüt: Tüm sınıf
düzeylerimizde yapılan deneme sınavı ve öğretmenlerin ders içi gözlem
sonuçlarına göre akademik olarak eksiklikleri tespit edilen öğrencilerimize,
hem grup etütleri hem de birebir etütler verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz
eğitim portalı üzerinden kendileri de etüt talebinde bulunabilmektedir.
Problem Çözme Saatleri (P.Ç): Her
branşdan en az iki öğretmenin bulunduğu ve öğrencinin kişisel tekrar
çalışmalarını yaparken öğretmenlerine anında ve birebir sorularını sorabildiği
saatlerdir. 7. sınıftan itibaren öğrencinin haftalık ders programında PÇ saatleri
yer almaktadır.
Serbest Çalışma Saatleri
(S.Ç.S.): Öğrencierimiz,
haftalık ders programı içinde yer alan bu saatlerde, bir branş öğretmeni
eşliğinde sınıflarında serbest çalışırlar.
Ayrıca her eğitim öğretim yılının başında tüm sınıf
düzeylerinde HBS (Hazır Bulunuşluk Sınavı) uygulanmaktadır. Eğitim öğretim yılı
sonunda da YIL SONU sınavı yapılır. Yapılan tüm sınavlarımız Ölçme
Değerlendirme birimi tarafından değerlendirilmekte ve gerekli birimlere sınav
sonuç raporları sunulmaktadır.
Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında ödevler her sınıf düzeyinde günlük, haftalık ve aylık periyotlarla verilmektedir. Günlük ödevler haftalık ders programında yer alan ödev saatinde ve okulda yapılmaktadır. Aylık ödevler ise öğrencilerimize kitapçık olarak dağıtılmakta ve Eğitim Portalı üzerinden yayınlanan Akademik takvimde belirtilen tarihlerde kontrol edilmektedir. Ödev konusunda direnç gösteren öğrenciler, rehberlik birimi tarafından takip edilip, veli ile iletişim kurularak sorunun çözümü gerçekleştirilir.
Velilerimize öğretmenlerimizin cep telefonları verilmemekte, velilerimiz öğretmenlere okul telefonundan ulaşabilmektedirler. Öğretmenlerimiz gün içinde öğrencilerimiz ile ilgilenmekte olup, cep telefonlarını yanlarında taşımamaktadırlar. Velimiz idari görevlimize görüşmek istediği öğretmen ismini verir ve öğretmenimiz ilk müsait zamanında velilerimize geri dönüş sağlar.
Yıl sonu İngilizce seviye belirme sınavımıza göre seviyesi düşük olan öğrencilere yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan 1 - 1.5 ay önce ( Ağustos ayı başlarından itibaren) takviye programları uygulanır. Yıl içerisinde öğrencilerimizden sınıfın gerisinde kalanlar olursa, bu öğrenciler etüt çalışmaları ile desteklenirler. Öğrencilerimiz, akademik olarak belirli bir düzey belirlenerek okula alındığı için yabancı dil programlarımıza kolayca uyum sağlarlar.
Lise (9, 10 ve 11. Sınıf): Haftada 2 ila 4
saat arasında kulüp çalışmaları yapılmaktadır.
12.sınıflarımız sınav hazırlık yıllarında olduklarından dolayı , kulüp çalışması yapılmamaktadır.
Eğitim-öğretim yılı
başında tüm kulüplerimizin ayrıntılı olarak anlatıldığı kulüp kitapçığı
öğrencilerimize dağıtılır ve tüm öğrencilerimizin kulüp seçimlerini kendilerinin yapmaları sağlanır. Kulüplerle ilgili eğitim uzmanlarımız kulüp atamalarını, kulüp kontenjanlarına göre yapar.
Kulüp faaliyetlerinin özünde, öğrencinin ilgi duyduğu ve yeteneği olan alanlarda, severek ve isteyerek, aynı zamanda eğlenerek faaliyet içinde olması yatar. (Dans, aerobik,gitar, bateri, piyano,drama, fotoğrafçılık, radyoculuk,satranç, GO vb.)
Ders programlarımız, M.E.B'nın müfredatında belirtilen konular çerçevesinde yapılır. Zümrelerimiz toplanarak bu müfredata göre kaç saate ihtiyaçları olduğunu bildirir. Ders saatleri ve program buna göre düzenlenir. Bir ders saati süremiz 40 dakikadır. Dönem başında hazırlanan ders programları Eğitim Portalı aracılığı ile velilerimiz ile paylaşılmaktadır.
Eğitim programlarımızın akademik kısmı pedagojik esaslar doğrultusunda düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz MEB müfredatına yönelik dersleri alırken aynı zamanda gün içerisinde kulüp saatlerine katılarak ilgi alanlarına göre etkinlikler yapacaktır.Ayrıca, resim, müzik derslerinde de kendi yeteneklerine göre nefes alacak fırsatı bulacaklardır. Dersliklerin bulunduğu katlarda, eğitim uzmanı, rehber öğretmen ve nöbetçi öğretmenler bulunacaktır. Ayrıca teneffüs saatlerinde idareci, öğretmen ve güvenlik görevlileri nöbet tutacaktır.
Yetenekli, hızlı öğrenen, öğrenme ihtiyacını sürekli gündeme getiren, soru soran ve farklı potansiyele sahip 5-12 yaş çocuklarımız için ‘Gelişim ve Bilim Programı’ adında ders dışında takip edilen bir programımız vardır. Programın amacı, hızlı öğrenen, farklı ilgi alanları olan çocuklara farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı sunmaktır. Bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak, esnek ve güvenilir bir ortamda, yaratıcılığı geliştirici bir müfredatla disiplinler arası çalışmalar yapılır.
Öğrenciyi tanıma çalışmaları kapsamında öğrencilerin bireysel farklılıkları tespit edilmekte ve bu farklılıklar göz önüne alınarak öğrenciler ile doğru iletişim kurulmaktadır. Bu durum da öğrencilerin üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Kurulan olumlu iletişim sayesinde öğrencilerimiz kendi gönüllülüğü ile rehberlik öğretmenine ve diğer öğretmenlere başvurmaktadır.
Okul
sürecinde tüm değerlendirme süreçlerinden edinilen bilgiler, bireysel veli
görüşmeleri aracılığıyla aileler ile paylaşılır. Çocuğun eğitiminde aile
ayağının fazlasıyla önemseyen bir kurum olarak yıl boyunca aileye danışmanlık çalışmalarımız devam ederken, öğrenci gelişimi ile ilgili yapılan gözlemler ve
değerlendirmeler velilerimizle sık sık bireysel veli görüşmelerimizde
paylaşılmakta, bunun yanı sıra genel veli toplantılarımızda da sınıf ve branş
öğretmenlerimizden ayrıntılı bilgi almaktadırlar.
Ayrıca okula ve öğrencilerimize dair tüm süreçlerin
takip edilebileceği çoklu ve farklı bilgilendirme kanalları ile velilerimize
ulaşırız.
Bireysel veli görüşmelerimiz dışında öğrencilerimiz ile ilgili
yaşadığımız tüm süreçleri velilerimizin her zaman takip edebildiği
sistemlerimiz de mevcuttur. Bunlardan
ilki okul web sitemizdir. (http://www.nesibeaydin.k12.tr) Birçok
etkinlik örneklerimizi web sitemizden ve portal duyurular bölümünden takip edebilirsiniz.
Veli
El kitabı; yeni eğitim öğretim yılı başında velilerimize verilen ‘Veli El
Kitabı’ ile de hem idari hem de eğitim işleyişi ile ilgili bilgi edinilir. Bununla
birlikte Nesibe Aydın Eğitim kurumlarının etkinlik haberleri ile dopdolu Aydın
Eğitim Dergisi velilerimize ulaşır.
Anasınıfı bulunan kampüslerimizde velilerimizin öğretmenleri ile de günlük olarak haberleşmenizi sağlayan
İletişim defterleri kullanılmaktadır.
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Birimi, öğrencilerin içinde bulundukları yaş dönemi göz önünde bulundurarak, onların bilişsel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini yakından izler, ihtiyaçları doğrultusunda takip ve destek çalışmaları yürütür. Yaklaşım ve içerik olarak “Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik” hizmetleri sunmayı amaçlayan Rehberlik Birimi, çalışmalarında öğrenci merkezli olup, aile ve öğretmen işbirliğinin oluşturulması için gerekli ortamı hazırlar.
Kurum öğrenci, veli ve çalışanların bilgilerinin saklandığı elektronik ortamdır. Eğitimin en önemli parçası olan öğrenciyi tanıma çalışmalarında portal sistemimiz bizlere çok büyük kolaylık sağlar. Bizler anaokulundan 12. sınıfa kadar öğrencilerimiz ile ilgili tüm bilgileri portal sistemimizde depolarız ve öğrencimizle karşı karşıya gelecek her eğitimci için bu bilgiler çok önemli yol gösterici olur. Velilerimiz portal hesaplarından öğrencilerimizin gelişimleri ile ilgili gözlem ve değerlendirmelere, rehberlik notlarına ulaşabilirken, aynı zamanda ödev, duyuru, sosyal etkinlik gibi süreçleri de portal üzerinden takip edebilmektedirler. Velilerimize eğitim -öğretim dönemi başlangıcında kurum bilgi işlem servisi tarafından “ Eğitim Portalı Semineri” verilir.
Nesibe
Aydın Eğitim Kurumlarında öğrenci takibi sınıf öğretmenliği, rehberlik birimi
ve velilerimizle öğrencilerimiz hakkında sürekli iletişim kurabildiğimiz Eğitim
Portalı üzerinden yapılır.
Okullarımızın en önemli özelliklerinin başında yapıcı disiplin ve takipçi olması gelmektedir. Öğrenci takibi konusunda bir çok rehberlik ve yönetimsel takip sistemimiz mevcuttur. Öğrencimiz, ödev kitapçıklarında hangi soruyu yapıp yapmadığına kadar, veya ne sıklıkla revire gidip gitmediğini veya hangi yemekleri sevip sevmediğine kadar takip edilmektedir.
Sınavla öğrenci alımı yaptığımız için seviye grupları arasında ciddi
farklar olmuyor. Sınav sonuçlarına göre dönem dönem şubeler arasında değişiklik
yapılabiliyor. Burada çocuğun düştüğü yerden kalkma becerisini kazandırmaya
çalışıyoruz.
Kurum genelinde;
Sınıf
seviyesine göre her hafta veya her ay yaptığımız sınavların sonucu rehberlik
birimimiz tarafından incelenerek öğrencide görülen akademik düşüşün nedenleri
araştırılır. Hem öğrenciye hem de velilerimize geri bildirimleri verilir. Bu
süreçte öğrenciye birebir etütler planlanır. Sınavlardaki düşüşler sonucu
öğrenci grup düşeceği belli olduğunda, öncelikle düşüş yaşayacağı öğrenciye
hissettirilir.
Öğrenciye verilen etüt, takviye ve rehberlik sonucunda düşüş
yaşayan öğrenci ile sınıf öğretmeni, rehber öğretmen ve yöneticiler bire bir
görüşmeler yaparak bir sonraki grup değişimine kadar bunun düzeltilebileceği
anlatılır. Bunu başaran öğrencilerden örnekler verilir. Bunu başarabilmesi için
kendisine rehberlik yapılır. Akademik başarısı takip edilir. Konu ve kazanımlardaki
eksik yönlerine yoğunlaşılır.
Rehberlik birimimiz öğrencinin sadece akademik durumunu takip etmez. Bunun yanı sıra öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimi, ilgi, yetenek ve eğilimleri ile ilgili takipler de yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin öğrenme sitilleri ile mesleki eğilimlerine yönelik her sene çalışmalar yürütülürken, her öğrencinin bir üst kademeye geçişi ile ilgili de tanıma ve hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.
HAYIR. Eğitim Kurumlarımıza ait tüm okullarımızda, bütün sistemimiz birebir aynıdır. Eğitim – öğretim müfredatı, eğitim materyalleri, ders programları, ölçme-değerlendirme, öğretmenlere uygulan hizmet içi eğitim seminerleri ve insan kaynakları seçimleri kurumsal olarak ortak yapılır. Tüm uygulamalar kampüslerimizde eş güdümlü olarak yürütülür.
Öncelikle rehberlik öğretmenlerimiz tarafından öğrencinin başarısını olumsuz etkileyen ve motivasyonunu düşüren sorunların var olup olmadığı tespit edilir. Bu sorunları tespit etmek amacı ile öğrenci ile bireysel görüşmeler yapılır. Rehberlik biriminin gizlilik ilkesi çerçevesinde yapılan çeşitli envanterler ve öğrencinin ailesi, akran grubu ve öğretmenleri ile yapılan diğer görüşmelerle sorun tanımlanır. Sorunun niteliğine göre çeşitli aşamalarla öğrenci desteklenir, yönlendirilir ve problem çözülür.
Sınav sonuçları ölçme-değerlendirme konusunda uzman yöneticilerimiz tarafından yapılmaktadır. Deneme sınavı sonuçları, aynı sınıf düzeyinde okuyan tüm öğrenciler bir arada sıralama alacak şekilde yapılır. Örneğin, Gölbaşı ortaokulumuza devam eden bir öğrencimiz, Konya ve Antalya okullarımıza devam eden aynı sınıf düzeyindeki öğrencilerin de içinde olduğu öğrenci havuzunda puanını ve sınav sıralamalarını görür. Kurum genelinde sınavlarımız ortak ve aynı zamanda yapılmaktadır. Kurumsal değerlerdirme standartlarımız gereği öğrencilerimiz kampüslerimiz arasında rahatlıkla nakil olabilir.
Gölbaşı Kampüsü: IB-DP programı 5 yıldır uygulanıyor.
Konya Kampüsü: 2 yıl içinde IBDP programının kabulünün alınıp öğrenci kabulüne başlamayı planlıyoruz.
Antalya Kampüsü: 3 yıl içinde IBDP programının kabulünün alınıp öğrenci kabulüne başlamayı planlıyoruz.
IBDP Kabul Şartları:
Öğrencimizin B1+ ( Intermediate ) ve daha üzeri bir düzeyde İngilizce akademik altyapısı olması gerekmektedir. IB kayıt kabulü sırasında ayrıca "İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI" okulumuz tarafından yapılmaktadır.
9.sınıf OKUL GİRİŞ SINAVLARIMIZDA IB kayıt kabul barajını aşması veya TEOG sınavlarında 475 puan ve üzeri almış olması şarttır.