Değerli veliler,

Geleceğimizin garantisi, varlığımızı sürdürebilecek, neslimizin devamı çocuklarımız. Hasta olduklarında gecelerce uykusuz kalır, bir yerleri acıdığında bizler de onlarla birlikte acı çekeriz. Yıllarca çocuklarımıza en iyisini vermek için gece gündüz çabalar, onları en iyi şartlarda yetiştirmek, en güzel okullarda okutmak için uğraşırız. Bütün bunlar gösterir ki çocuklarımız bizim  için çok değerlidir.

Bugünün çocukları yarının gençleri olacaktır. Bir milletin yükselmesi o milletin içindeki genç kuşakların alacakları ruh ve şuur ile görecekleri eğitim ve manevi değerlere bağlıdır. Gençleri iyi yetiştirilmiş milletler her zaman ilerleme yolundadır. Tanınmış bir eğitimci olan Francis W. Parker ‘a bir anne sorar:

-Çocuğumun eğitimine ne zaman başlayabilirim?

-Çocuğunuz ne zaman dünyaya gelecek?

– Çocuğum 5 yaşında.

-Aman hanımefendi, burada benimle konuşarak boşa zaman harcamayın. Hemen evinize gidip eğitime başlayın. Çocuğunuzun eğitiminde en iyi 5 yılı kaybettiniz.

Çocuklarımızın eğitimine ne kadar erken başlarsak onların olgunlaşmalarına en doğru şekilde katkı sağlarız. Bu nedenle dört yaştan itibaren yaşamının tümünde vereceği  kararları ve   kendini gerçekleştireceği ortamları belirleyecek    olan kişiliğinin   büyük bir bölümünü ilkokul yıllarında bizimle ve siz değerli anne – babalarıyla oluşturacağı bilincindeyiz.

Eğitim yolumuzun açık, hedefimizin zirve olması dileklerimle.

Şeniz ERSOY ÇELİK

İLKOKUL MÜDÜRÜ