Tüm sınavlarımız, Nesibe Aydın kadrosu tarafından hazırlanmaktadır.

1. LİSEMİZİN 12. SINIF GİRİŞ SINAVI
  2. a) Bu sınava, lisemizin 12. sınıf öğrencisi olabilmek için, okulumuz dışındaki 11. sınıf öğrencileri katılır ve belirlediğimiz sınav puan barajını aşanlar, okulumuza kayıt yaptırabilirler.
  3. b) Bu sınava, okulumuza devam eden kendi 11. sınıf öğrencilerimiz de katılmak zorundadır.

Okulumuza devam eden öğrencilerimizin bir sonraki yıl için kayıtlarının yenilenebilmesi koşulu: Sene başından itibaren uyguladığımız tüm yazılı ve deneme sınavları ile Okulumuza Giriş Sınavı puan ortalamalarının belirlediğimiz kriterin altında olmaması gerekmektedir.

1. YAZILI SINAVLARI

Bu sınavlar, her ders için MEB’in belirlediği sayıda yapılır, değerlendirilir, veli ve öğrencilere duyurulur. Öğrencilerin aldığı notlar,  e – okul sistemine kaydedilir. 1. dönemin sonunda ve 2. dönem sonunda, öğrencilere her ders için aldıkları notların ortalaması, karne notu olarak verilir.

1. TYT – YKS DENEME SINAVLARI

Öğrencilerimize uygulayacağımız yazılı sınavlarına ilâveten her dersten işledikleri konuları içeren üniversite sınavlarına hazırlık amaçlı TYT – YKS Deneme Sınavları uygulanır.

Deneme Sınavlarımız, gerçek sınav formatında hazırlanıp, puanlamalar da TYT – YKS puanlama sistemine göre hesaplanır.

HER HAFTA BİR SINAV YAPILIR. Bu sınavlar :

1. a) Birinci sınav, 1. Oturum (TYT) Deneme Sınavı:

Türkçe – Matematik – Fen – Sosyal,

1. b) İkinci sınav, 2. Oturum (YKS) Deneme Sınavı:

MF öğrencileri için, (Matematik – Fizik – Kimya – Biyoloji),

TM öğrencileri için, (Edebiyat – Tarih-1 – Coğrafya-1)’dır.

1. VIP DENEME ve TARAMA SINAVLARI
  2. a) VIP TARAMA SINAVLARI (Türkçe – Matematik – Fen – Sosyal): Her dersten, konular işlendikten sonra, konuların pekişmesi için iki haftada bir yapılır.
  3. b) VIP DENEME SINAVLARI: Haziran 2019’da yapılacak olan TYT ve YKS’lerden 1 ay önce yaptığımız VIP KAMP programlarında uyguladığımız TYT ve YKS deneme sınavlarıdır.
  4. TYT – YKS VIP KAMP PROGRAMI, Haziran ayında yapılacak TYT ve YKS’den 4 hafta önce, öğrencilerimiz, sınav pratiklerini artırmak ve eksik konularını tamamlamak için okulumuzda, yoğun KAMP programına alınırlar.
  5. Okulumuzda uyguladığımız, ikinci (TYT – YKS) DENEME sınavından sonra, belirlediğimiz puanın üzerine çıkan öğrencilerden, MF ve TM alanları için SÜPER (Derece) grupları oluşturulur. Bu gruplara, normal derslerinin dışında, haftada 4 saat ek çalışma yapılarak artı ödevler verilir. SÜPER gruplar, yapılan YKS DENEME sonuçlarına göre, 4 haftada bir yeniden oluşturulur.
  6. Sınav sonuçlarına göre, takviyeye ihtiyacı olan öğrencilerimizle profesyonel eğitim kadromuz tarafından ek çalışmalar ve bire bir etütler yapılır.
  7. Sınav tarihleri ve tüm akademik programımız, eğitim öğretim yılı başında, yazılı doküman olarak velilerimize verildiği gibi, ayrıca, eğitim portalımızda da ilan edilir.