1. Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  2. Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  3. Sınıflarımız, 18 kişiliktir.
  4. Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmıştır.
  5. Okulumuzda, MEB tarafından belirlenen öğretim programlarına ek olarak Üniversiteye Hazırlık Programı da uygulanır.
  6. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencileriyle toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
  7. Birinci Düzey Belirleme Sınavı, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacaktır. Aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
  8. Gruplar, yoğun program başlamadan önce yapılacak olan, Birinci Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır).
  9. Eğitim ve öğretim, okullar açılmadan önce, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü, YO⁄UN PROGRAMLA başlayacaktır. Bu programda, müfredat sırasına göre konular işlenmeye başlar.
  10. Yoğun program, 15 Eylül 2018 Cumartesi günü sona erecektir.
  11. Normal program, okulların açılmasıyla birlikte, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.
  12. Normal programdan 1,5 ay sonra, gruplar yeniden düzenlenecektir. Bu düzenleme, Yazılı Sınavları ile Deneme – 1 ve Deneme – 2 sınav sonuçlarına göre yapılacaktır.
  13. Daha sonra yapılacak olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  14. Yarı yıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren isteğe bağlı problem çözme ve etütler düzenlenir. Bu programda öğrencilerimiz, çözemedikleri soruları sorabilecekleri gibi, eksik konularıyla ilgili ek ders de alabileceklerdir.
  15. 11. sınıf öğrencilerimize, cumartesi dahil, haftada 6 tam gün eğitim verilmektedir. Pazar günleri okulumuz tatildir.
  16. 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. Cumartesi günleri, isteğe bağlı olarak P.Ç .’lere katılıp bire – bir etüt alabilirler.
  17. Yönetimin belirleyeceği 9 ve 10. sınıf öğrencileri, cumartesi günleri için düzenlenen ek derslere katılmak zorundadırlar.
  18. Hafta içi zorunlu derslerden sonra okulumuzda kalarak çalışmak isteyen öğrencilerimiz, velilerinin izniyle, akşam saat: 18.00’a kadar gözetmen öğretmen denetiminde, ders çalışabilirler.
  19. Okulumuzda “Benim Kariyerim, Benim Geleceğim” kariyer günü düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler (bir çoğu  velimiz olan) öğrencilerimize meslekleri ile ilgili bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimize üniversite ve bölüm tanıtımları da yapılmaktadır.
  20. Öğrencilerimize, kulüp çalışması kapsamında; dans, drama, santranç, gitar, bateri, halk oyunları, fotoğrafçılık vb. gibi etkinlikler yapılmaktadır.
  21. Öğrencilerimiz, sanat ve spor faaliyetleri için, Gölbaşı Kampüsü ve Nesibe Aydın Sanat Akademisi imkanlarından da faydalanabilirler.