1. Okulumuza; 4 yaş (2014 doğumlular) ve 5 yaş (2013 doğumlular) öğrencilerimiz ÖN GÖRÜŞME yöntemiyle alınmaktadır.
    2. Okulumuzda, öğrencilerimizin öz yönetim becerilerini geliştirmeye dayalı önleyici disiplin anlayışı vardır.
    3. Sınıflarımız, maksimum 20 kişiliktir.
    4. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrenci velileriyle toplantı yapılarak kendilerine, öğrenciler için hazırlanan YAZ TATİLİ ETKİNLİKLERİ ile düzeylerine uygun kitap listeleri verilecektir.
    5. Öğrencilerimize, okullar açılmadan önceki hafta, uyum programı uygulanmaktadır.
    6. Sınıflarımız, çağın gereklerine uygun, son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
    7. Her sınıfımızda 2 öğretmen (okul öncesi) görev yapmaktadır. 2 öğretmenimizden biri, ayrıca, branş derslerine de (İngilizce, resim, müzik, beden eğitimi, drama, dans, satranç vb.) katılarak branş öğretmenine eşlik etmektedir. Branş dersleri, alanında uzman branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.
    8. Eğitim programımız sarmal bir yapıdadır. Her ders ve konu, birbiri ile ilişkilendirilir. Konular arası geçişlerde tekrarlar ve hatırlatmalar ile öğrenme kolaylaşıp unutma zorlaşır. Küçük adımlar, etkin katılım, bireysel hız, somuttan soyuta, basitten karmaşığa, kolaydan zora ve bilinenden bilinmeyene ilkeleri, eğitim programımızın temelinde yer alır.
    9. Eğitim programımız içerisinde; sanata, spora ve bilime eşit oranlarda yer verilir.
    10. Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olan derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği mekânlarda(tarım alanları, laboratuvarlar, atölyeler, müzeler, sosyal ve kültürel alanlar, parklar, bahçeler vb.) yapılır.
    11. Okulumuzda her ay düzenli olarak eğitim programını destekleyen sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Gezi – gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri, tiyatro, göster – anlat etkinlikleri, proje çalışmaları uygulamalı şekilde yürütülmektedir.
    12. 4 yaş programımızda öğrencilerimiz; sayılar, renkler, şekiller gibi pek çok kavramla tanışmakta ve bunları günlük yaşamda kullanmayı öğrenmektedir. Başka çocuklarla birlikte oynarken sırasını beklemeyi, paylaşmayı, oyunu kurallarına uygun şekilde sürdürmeyi öğrenirler ve bunların yanı sıra, temel öz bakım ihtiyaçlarını karşılama yönünde çaba gösterirler. Hepsinden daha önemlisi de öz güven sahibi olmayı, öz denetim sağlamayı, kendisine ve çevresine olan saygısını geliştirmeyi öğrenirler.
    13. 5 yaş programımız, öğrencilerin dikkat, bellek, mantık yürütme ve muhakeme etme becerilerini desteklerken, el-göz koordinasyonu ve ince motor becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu yılın sonunda öğrencilerimiz kendine güvenen, temel ihtiyaçlarını karşılayabilen, bağımsız, sorumluluklarını yerine getiren, farklılıklara uyum sağlayabilen, ilkokula hazır öğrenciler olarak mezun olurlar.
    14. Ana sınıflarımızda belirlenen haftalık etkinlik saati sayısı; 4 yaş grubu için 30 etkinlik saati, 5 yaş grubu için ise 35 etkinlik saatidir.

★           Yukarıda belirtilen etkinlik saatlerinin dışında ise; dinlenme, serbest oyun saatleri, yemek ve kahvaltı saatleri vardır.