1. İlkokulumuzun; 1, 2 ve 3. sınıflarına, ÖN GÖRÜŞME yaparak, 4. sınıflarına ise, SINAVLA öğrenci alınmaktadır.
  2. Okulumuzda, öğrencilerimizin öz yönetim becerilerini geliştirmeye dayalı önleyici disiplin anlayışı vardır.
  3. Sınıflarımız, maksimum 24 kişiliktir.
  4. Sınıflarımız, çağın gereklerine uygun, son teknolojik imkanlarla donatılmıştır.
  5. 9 Haziran 2018 tarihinde, 2018 – 2019 yılının öğrencilerine YAZ ÖDEVİ ETKİNLİKLERİ, yaz çalışma programları ile okuma kitapları listesi verilecek, ayrıca, Yıl Sonu Değerlendirme ve İngilizce Düzey Belirleme Etkinlikleri uygulanacaktır.
  6. Eğitim programımız sarmal bir yapıdadır. Her ders ve konu, birbiri ile ilişkilendirilir. Konular arası geçişlerde tekrarlar ve hatırlatmalar ile öğrenme kolaylaşıp unutma zorlaşır.
  7. Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak “okuma etkinliği” yaparlar.
  8. İlkokullarımızda; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Hayat Bilgisi ve Ödev derslerine, sınıf öğretmeni girer. Sınıf öğretmeni öğrencilerini 1.sınıftan 4.sınıfa kadar okutur. İngilizce, Seçmeli İkinci Yabancı Dil, Sanat, Spor, Bilgisayar, Satranç, Drama, Oyun ve Dans derslerine branş öğretmenleri girer.
  9. Eğitim programımız içerisinde; sanata, spora ve bilime eşit oranlarda yer verilir.
  10. Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olan derslerimiz, sınıflarda veya dersin gerektirdiği mekânlarda (laboratuvarlar, atölyeler, sosyal ve kültürel alanlar  vb.) yapılır.
  11. Okulumuzda her ay düzenli olarak eğitim programını destekleyen sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Gezi – gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri, tiyatro, göster – anlat etkinlikleri, proje çalışmaları uygulamalı şekilde yürütülmektedir.
  12. Beden eğitimi derslerinde öğrencilerimiz, kendilerine uygulanan fiziki ölçümler dikkate alınarak yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilirler.