Kurumumuz temelinde sanat anlayışı, başta düşünce, emek ve eserlere saygılı olmaktan geçer. Hazırlanan bu sanat ortamında öğrencilerimiz sürekli araştırma, yaratıcılıklarını geliştirme, plastik sanat dili ile düşünme becerisi kazanırlar. Sanat disiplinini kazanan öğrencilerimiz, yeteneklerini daha yukarıya taşır, bakış açılarını genişletir, sanatsal konularda tartışır, eleştirel düşünmeyi birer davranış haline getirirler. Sanat atölyesi ortamında dayanışma içerisinde çalışmalarını yapar, bu çalışmalarını kültür sanat etkinleri ile diğer arkadaşları ile paylaşırlar.

İlkokulumuzda öğrencilerimiz, dışavurumcu kişiliklerini özgürce ifade ederler. Kağıt üzerine iki boyutlu çalışmalardan, 3 boyutlu heykel, modelleme çalışmalarına kadar geniş bir alanda çalışma imkanı bulurlar. Bununla birlikte bakarken görmeyi öğrenir, çevrelerine dikkat eder, etraflarında değişen, gelişen olaylara farklı gözlerle bakarlar. Bu farklılıklarını davranışa dönüştürür ve sanatsal kişiliklerini bu yönde geliştirir, özgüven sahibi olurlar.

Yaş grubu özelliklerine göre, yetenekli çocuklar için okul saatleri dışında da sanat çalışmalarımız devam etmekte, veli – okul işbirliği ile öğrencilerimiz bu alanda yönlendirilmektedir.