Okul programımızın önemli bir parçası olan Liseye Hazırlık Programı sayesinde, öğrencilerimiz herhangi bir kurs ya da özel derse ihtiyaç duymadan, Türkiye geneli yapılan sınavlarda başarılı olurlar.
Liseye Hazırlık Programını uygulamaktaki amacımız, öğrencilerimizi Nesibe Aydın Fen Lisemiz ve Anadolu Lisemiz için en iyi şekilde hazırlamaktır. Öğrencilerimiz, 8. sınıftan 9. sınıfa geçtiğinde, her biri, iyi üniversitelerin iyi bölümleri için güçlü birer aday olarak lisemize başlamış olurlar.
Liseye Hazırlık Programında öğrenciler; sınav içeriği, test tekniği, sınav taktikleri, zaman yönetimi vb. konularında, rehberlik birimi ve ölçme değerlendirme uzmanları tarafından, 5. sınıftan 8. sınıfa kadar bir bütünlük içinde yetiştirilirler.
Okulumuzda, MEB tarafından belirlenen haftalık ders saatlerine ilâve olarak;
1. a) Öğrencilerimizin her dersten yapamadığı soruları sorabilecekleri GRUP PROBLEM ÇÖZME SAATLERİ ve ETÜTLER, profesyonel öğretmen kadromuz tarafından yapılmaktadır.
b) Bire Bir ya da Grup Etüt saatlerinde, öğrencilerin talepleri ile sınav sonuçlarına göre rehberliğin belirlediği eksik konuları doğrultusunda, öğrencilerin anlamadığı konular, özel ders kalitesinde, profesyonel öğretmen kadromuz tarafından anlatılmaktadır.
c) Grup P.Ç ( Problem Çözme ) saatlerinde öğrenciler, yapamadıkları soruları öğretmenlerine bire bir sorabilirler.
2. Öğrencilerimize verilen tüm dokümanlar, okulumuzun profesyonel öğretmen kadrosu tarafından hazırlanmaktadır. (Sınavlar, konu modülleri, akıllı defterler, aylık ödevler, yarıyıl ve yaz ödevleri, konu tarama ve genel tarama testleri ile soru bankaları vb.)