Ümitköy Kampüsü ana sınıfı öğrencilerimiz “Kendinizi İfade Etme Yollarımız” PYP disiplinlerüstü teması kapsamında Pandomim sanatıyla ilgili yapılan farkındalık çalışması ile merak duyguları artan miniklerimiz birçok sanat dalı hakkında araştırma yaptılar.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Keman Sanatçısı Arda Sırmalı ve Opera Sanatçısı Oğuz Sırmalı’yı konuk olarak ağırladılar ve Ankara Devlet Opera Sahnesi’ne gezi yaparak, “opera sanatçısı, kemanist, sahne makyajı, dekor yapımı, balerin, balet, peruka, terzi” gibi kendilerini farklı yollarla ifade eden kişileri ve meslek özelliklerini tanıdılar. Resim Heykel Müzesine yaptıkları gezi ile de Görsel Sanatlar alanında yapılan çalışmaları inceleme ve kıymetli sanatçıları tanıma fırsatı buldular.

Ayrıca yazarlık mesleği ile ilgili uzman konuk ile bir araya gelen öğrencilerimiz tema sonunda artık hangi sanat dalı ile kendilerini ifade edeceklerini keşfetmiş oldular.