Uluslararası Programlar

• Dünyaca tanınan Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası ( IGCSE ) ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ( IBDP ), gelecek yaşama hazırlayan programlar olarak, öğrencilere problem çözme, iletişim kurabilme, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilme, eleştirel yaklaşım ve araştırma becerilerini kazandırır.
  • Lise bitiminde ulusal (MEB) ve uluslararası olmak üzere ÇİFT DİPLOMA ile mezun olmak isteyen öğrencilerimiz, 9 ve 10. sınıfta Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE), 11 ve 12. sınıfta ise Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) derslerini alırlar.
  • İlkokullarımızda Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nın alt yapısını hazırlayan İlk Yıllar Programı (PYP) uygulanmaktadır.
  • Hem Ulusal hem de Uluslararası Diploma Elde Etme Fırsatı
  • Anadolu lisemizde uluslararası programlar, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından yetkili olarak uygulanmaktadır.
  • 9 ve 10. sınıfta takip edilen Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika ( IGCSE ) Programı, öğrencilerimizi, 11 ve 12. sınıf Uluslararası Diploma Programına hazırlar.
  • 9 ve 10. sınıfta IGCSE programının gereklerini yerine getiren öğrenciler, 11 ve 12. sınıf IBDP programına akademik yeterlilik ve öğrenme olgunluğu ile başlarlar.
  • Uluslararası Bakalorya Diploma Programı öğrencileri, program dâhilindeki derslerini işlerken hem IB Diploması için hem de Milli Eğitim Diploması için gerekli koşulları yerine getirmiş olurlar.
    Kişisel ve Akademik Kazanımlar
  • IGCSE ve IBDP, öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını ve aynı zamanda bulunduğu ülke ve bölgenin kültürünü de çok iyi benimsemelerini sağlar.
  • IGCSE ve IBDP programları öğrenciyi ezberden uzaklaştırarak bilginin kalıcı olmasını hedefler ve bu nedenle öğrenci kendini birçok alanda geliştirme fırsatı bulur.
  • IGCSE ve IBDP dersleri; bilgiyi kullanma, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi yaşam için gerekli eğitsel becerileri geliştirmesiyle tanınır.
  • IGCSE ve IBDP’de alınan dersler, öğrenciyi üniversite eğitimine en iyi şekilde hazırlar.
  • IGCSE ve IBDP sayesinde öğrenci, henüz lisedeyken tez, ödev, deneme yazısı yazma ve derinlemesine araştırma yapma konusunda kendini geliştirme fırsatı bulur. IBDP mezunu olan öğrenciler, bu programdan mezun olmayan öğrencilere göre, üniversite hayatında daha bilgili ve deneyimli olur.
    Yurt İçi Üniversitelere Girişte Kolaylık
  • Ülkemizde birçok vakıf üniversitesi, kuruma özel koşulları yerine getiren Uluslararası Bakalorya Diploma Programı mezunlarına, diploma puanlarına göre çeşitli oranlarda burs olanakları sağlamakta ve bölümler arası geçiş imkânı vermektedir.
    Yurt Dışında Üniversite Okuma Fırsatı
  • Programı yüksek bir dereceyle bitiren bir öğrenci, uluslararası üniversitelerde kısmi veya tam burs alma hakkına sahip olur.
  • Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversiteler kabul ve burs verirken, IBDP bünyesindeki ders içi ve ders dışı faaliyetlerini göz önünde bulundururlar.
  • İngiltere, Hollanda, Kanada ve Avustralya gibi birçok ülkenin üniversitesine, sadece IB diploma sonucu ile yerleştirme yapılmaktadır.
  • Diploma programında aldığı derslerden bazıları Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde ders kredisi olarak sayıldığı için öğrenim süresini ve maliyetleri azaltma imkânı sağlar.
  • Birçok uluslararası üniversite, 10. sınıfta girilen IGCSE sertifika sınav sonuçlarını, belli özel koşullar çerçevesinde üniversite girişlerinde değerlendirmektedirler.