Okulumuzda yabancı dili etkin ve yetkin olarak kullanmanın değerli bir yaşam becerisi olduğuna inanılır. Entelektüel fikirleri dünyayla paylaşmak ve iletişim kurabilme aracı olan yabancı dile değer verilir. Yabancı Dil Öğretim süreçlerimiz Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework of Reference for Languages) düzeylerine ve yaş özelliklerine göre uygun yürütülür. Yabancı dil öğretim sürecimiz dilbilgisi, dinleme, okuma, karşılıklı konuşma, sözlü anlatım ve yazma dil becerileri merkezli yürütülür.

Öğrencilerimizin yabancı dil edinim süresini hızlandırmak amacı ile okul içi, okul dışı, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlenir ve bu tür etkinliklere katılınır.

Yabancı dil öğretme ve öğrenmenin zevkli ve eğlenceli bir iş olduğuna inanılır, yaş düzeyine uygun olarak, derslerimizde; münazara, yarışma, drama, hikaye anlatma, oyun ve müzik gibi etkinliklerden faydalanılır.

Öğrencilerimize 2. Sınıftan itibaren seçmeli olarak ikinci bir yabancı dilin öğretimine başlanır ve bu dili de öğrencilerimiz, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilecek düzeyde öğrenirler.