Yüzme dünyanın her yerinde yaygın olarak yapılan zevk ve yarış sporudur. Eğlenceli bir spor olduğu gibi hayat kurtaran spor branşlarının da başında gelir.

Yüzme, tüm vücudu aynı anda senkronize bir biçimde çalıştırdığından çocukluk döneminde yüzme sporuyla ilgilenen çocukların boyları uzar, kas ve kemik gelişimi daha hızlı olur. Düzenli olarak yüzenlerin kalp ritimleri düzenli seyreder, vücutları orantılı olarak gelişir. Bunun yanında yüzen çocukların hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu ve özellikle de gribal enfeksiyonların azaldığı bilinmektedir. Yüzme ile ilgilenen çocukların iştahları artar ve daha düzenli beslenmeye başlarlar. 4 ila 8 yaş aralığındaki çocuklarda yüzme eğitimi fiziksel gelişimin yanısıra, özgüven kazanımlarında da fayda sağlamaktadır. Ayrıca, suyun rahatlatıcı etkisiyle çocuklar daha sakin bir yapıya kavuşurken harcadıkları enerji ile ev ve okul hayatlarında daha sakin tutumlar sergilemektedirler.

Özel Nesibe Aydın Okullarında yüzme derslerimiz; öğrencilerimizin fiziksel ve kişisel özellikleri dikkate alınarak alanında uzman yüzme öğretmenleri tarafından yapılmaktadır. Yüzme derslerimizin amacı, küçük yaş grubu olan anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz için; suda rahat ve kendini güvende hissederek, suda desteksiz ilerlemesini öğretmek, temel yüzme becerilerini kazandırmak, motor gelişimine yardımcı olmak ve eğlenceli bir havuz ortamıyla sosyal gelişimlerini sağlamaktır. Ortaokul ve lise öğrencilerimize ise; iyi bir yüzme tekniği öğretmek ve yüzme sporuna yeni yetenekler kazandırmaktır. Yüzme derslerimiz öğretmenlerimiz tarafından MEB, ulusal ve uluslararası yüzme programları dikkate alınarak hazırlanır ve planlanır. Planlara göre hazırlanan eğitim kartları ile dersler yapılır ve öğrencilerin gelişimi takip edilir.

Yüzme takımımız; Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübünün bir parçası olarak;  2010 tarihinden itibaren, FINA (Dünya Yüzme Komitesi), LEN (Avrupa Yüzme Komitesi) ve Türkiye Yüzme Federasyonu kuralları çerçevesinde yarışma amaçlı yüzücüler yetiştirmektedir.  Yüzme takımı antrenmanlarımız sporcuların seviyesine göre düzenli ve planlı bir şekilde haftanın altı günü devam etmektedir. Takımlarımız; alt yapı, küçük, yıldız, genç ve açık yaş olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu, kulübümüzü ve ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.