Diploma Program Koşulları

IB Diploma Programına Seçilme Koşulları:

• 10. sınıf sonunda yapılan sekiz ayrı IGCSE ders sınavının altı tanesinde C ve üzeri puan almış olması, IBDP ileri seviye ders seçmek istenmesi durumunda, bu ders onayının verilebilmesi için aynı dersten veya yakın bir dersten IGCSE sınavında A* veya A puanı almış olması,
  • 9. sınıfa IGCSE grubunda başlamak isteyen 8. sınıf mezunlarının İngilizce yeterlilik sınavından 100 üzerinden 70 almış olması gerekir.

IB Diploma Programı Mezuniyet Koşulları:

Toplamda 24 puan almak diplomayı hak etmek için yeterlidir. Ancak, genelde dünyadaki ve Türkiye’deki üniversiteler 30 puan ve üstü için kabul ve burs olanakları sunmaktadır.

•  Hiçbir ders/düzeyden 1 notu almamış olmamak.
  • İkiden fazla 2 notu almamış olmak (İleri Düzey/Standart Düzey).
  • Üçten fazla 3 notu ya da daha düşük not almamış olmak (İleri Düzey/Standart Düzey)
  • İleri Düzey derslerden en az 12 puan toplaması.
  • Standart Düzey derslerden en az 9 puan toplaması.
  • IB Nihai Değerlendirme Komisyonu (Final Award Comittee) tarafından akademik dürüstlüğe aykırı ceza almamış olmak.
  • Yaratıcılık, Aktivite, Sosyal Hizmet, Bitirme Tezi ve Bilgi Kuramı dersi ödevlerini tamamlamayan öğrenciler, bütün sınavlarda ve iç değerlendirmelerde başarılı olmalarına rağmen diploma almaya hak kazanamazlar.
  • Öğrencilerin üç defa not yükseltme sınavlarına girme hakları mevcuttur. Diplomaya başvurup 24 puan alamayanlara da aldıkları puanları belirten sertifikalar verilmektedir. Bazı üniversiteler, sadece öğrencilerin belirli derslerden aldıkları sertifika puanlarına göre kayıt hakkı ve kabul vermektedir; örneğin, bir üniversite Matematikten 5 ve üzerinde IBDP sınav notu alan öğrencileri (diğer notuna bakılmaksızın) kabul edebilmektedir.
  • Diploma sınavlarının kayıt ücreti her yıl IB Kurumu tarafından belirlenir ve ilan edilir. IBDP öğrencileri ve velileri okul tarafından bilgilendirilir ve ücretin tamamı veli tarafından ödenir. Sınav ücretini ödemeyenlerin, sınavlara girme ve diploma alma hakları olmaz.