Sınavlar

Tüm sınavlarımız, Nesibe Aydın Kadrosu tarafından hazırlanmaktadır.

• LİSELERİMİZE GİRİŞ SINAVLARI
    • 9, 10, 11 ve 12. sınıflarımızın Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Uluslararası Programlar (IGCSE ve IBDP) bölümlerine öğrenci kabulü için yapılan sınavlardır.
      • Sınava katılan okulumuz dışındaki öğrencilerden, belirlediğimiz sınav puan barajını aşanlar, liselerimize kayıt yaptırabilirler.
      • Fen Lisesi kayıt baraj puanımız, Anadolu Lisesi kayıt baraj puanımızdan daha yüksektir.
      • Uluslararası Programlar (IGCSE ve IBDP) için, kayıt puan barajımız, Fen Lisesi kayıt puan barajımızla aynıdır. Öğrencinin ayrıca, İngilizce Yeterlilik Sınavı barajımızı da aşması gerekmektedir.
        •   Uluslararası Programlar (IGCSE ve IBDP), sadece Gölbaşı Kampüsümüzde uygulanmaktadır (bu programlarla ilgili broşürümüzü inceleyebilirsiniz ).
    • Liselerimize Giriş Sınavlarımıza, okulumuza devam eden öğrencilerimiz de katılmak zorundadır.
      •   Okulumuza devam eden öğrencilerimizin kayıtlarının yenilenebilme koşulu: Sene başından itibaren uyguladığımız tüm yazılı ve deneme sınavları ile Okulumuza Giriş Sınavı puan ortalamalarının belirlediğimiz kriterin altında olmaması gerekmektedir.
    • Aday öğrenciler için, sınav başvurularımız, 2022 OCAK ayında başlayacaktır.
  • YAZILI SINAVLAR
    Bu sınavlar, her ders için MEB’in belirlediği sayıda yapılır, değerlendirilir, veli ve öğrencilere duyurulur. Öğrencilerin aldığı notlar, e – okul sistemine kaydedilir.
  • DENEME SINAVLARI
    Öğrencilerimize uygulayacağımız yazılı sınavlara ek olarak, her dersten işledikleri konuları içeren üniversite sınavlarına hazırlık amaçlı, 11. sınıflarımıza 3 haftada bir; 9 ve 10. sınıflarımıza da ayda bir olmak üzere Deneme Test Sınavları uygulanır.Ayrıca, her dönemde ikişer kez Aydın ve Miray Yayınları Türkiye Geneli Deneme Sınavları da uygulanır.
  • YABANCI DİL DENEME SINAVLARI
    Öğrencilerimize uygulanan Cambridge İngilizce Sınavlarına ek olarak, İngilizce ve İkinci Yabancı Dil yeterliliklerini artırmaları için Deneme Test Sınavlarımızda, İngilizce ve ikinci yabancı dil soruları da yer almaktadır.Sınav tarihleri ve tüm akademik programımızı içeren İşleyiş Kılavuzumuz, öğretim yılı başında, basılı doküman olarak öğrenci ve velilerimize verilir, eğitim portalımızda da yayımlanır.