Sınavlar

Tüm sınavlarımız, Nesibe Aydın Kadrosu tarafından hazırlanmaktadır.

• LİSELERİMİZE GİRİŞ SINAVLARI
    • Bu sınava, liselerimizin sınıf öğrencisi olabilmek için, okulumuz dışındaki 11.sınıf öğrencileri katılır ve belirlediğimiz sınav puan barajını aşanlar, okulumuza kayıt yaptırabilirler.
    • Bu sınava, okulumuza devam eden sınıf öğrencilerimiz de katılmak zorundadır.
      •    Okulumuza devam eden 11. sınıf öğrencilerimizin kayıtlarının yenilenebilme koşulu: Sene başından itibaren uyguladığımız tüm yazılı ve deneme sınavları ile Okulumuza Giriş Sınavı puan ortalamalarının belirlediğimiz kriterin altında olmaması gerekmektedir.
  • Aday öğrenciler için, sınav başvurularımız, 2022 OCAK ayında başlayacaktır.
  • YAZILI SINAVLARI
    Bu sınavlar, her ders için MEB’in belirlediği sayıda yapılır, değerlendirilir, veli ve öğrencilere duyurulur. Öğrencilerin aldığı notlar, e – okul sistemine kaydedilir.
  • TYT – AYT DENEME SINAVLARI
    Öğrencilerimize uygulayacağımız yazılı sınavlara ek olarak tüm derslerden, işledikleri konuları içeren üniversite sınavlarına hazırlık amaçlı TYT – AYT Deneme Sınavları uygulanır.
    Deneme Sınavlarımız, gerçek sınav formatında hazırlanır, puanlamalar da YKS puanlama sistemine göre hesaplanır.
    Her hafta bir sınav yapılır. Bu sınavlar :

• Birinci sınav; Oturum (TYT) Deneme Sınavı:
      • Türkçe – Matematik – Fen – Sosyal
    • İkinci sınav; Oturum (AYT) Deneme Sınavı:
      • MF öğrencileri için: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji
      • TM öğrencileri için: Matematik, Edebiyat, Tarih-1, Coğrafya-1
  • VIP DENEME ve TARAMA SINAVLARI
    • VIP TARAMA SINAVLARI (Türkçe – Matematik – Fen – Sosyal): Her dersten, konular işlendikten sonra, konuların pekişmesi için üç haftada bir uygulanır.
    • VIP DENEME SINAVLARI : ÖSYM’nin Haziran ayında yapacağı sınavlardan 1,5 ay önce, VIP KAMP programında uyguladığımız sınavlardır.
  • Sınav sonuçlarına göre, takviyeye ihtiyacı olan öğrencilerimize profesyonel eğitim kadromuz tarafından ek çalışmalar yapılır.
  • VIP KAMP PROGRAMI: Öğrencilerimiz, ÖSYM’nin Haziran 2022’de yapacağı sınavlardan 1,5 ay önce, sınav pratiklerini artırmak ve eksik konularını tamamlamak için okulumuzda, yoğun TYT – AYT KAMP PROGRAMINA alınırlar.
    • Bu programda öğrencilerimize, VIP DENEME SINAVLARI uygulanır.
  • SÜPER GRUP
    Okulumuzda uyguladığımız, çoktan seçmeli DENEME ve TARAMA sınavları sonrasında, belirlediğimiz süper baraj puanının üzerine çıkan öğrencilerden, MF ve TM alanları için SÜPER (Derece) grupları oluşturulur. Bu gruplara, normal derslerinin dışında, haftada 4 saat ek çalışma yapılarak artı ödevler verilir. SÜPER gruplar, yapılan TYT – AYT DENEME ve TARAMA sonuçlarına göre, 4 haftada bir yeniden oluşturulur.
  • Sınav tarihleri ve tüm akademik programımızı içeren İşleyiş Kılavuzumuz, öğretim yılı başında, basılı doküman olarak öğrenci ve velilerimize verilir, eğitim portalımızda da yayımlanır.