Yabancı Dil
  • İleri düzeyde İngilizce eğitimi verdiğimiz okulumuzda, İngilizce derslerinde, Uluslararası Cambridge Programı uygulanır.
  • İngilizce dersleri, yabancı uyruklu öğretmenler ile Türk öğretmenler tarafından verilir.
  • Haftada 12 saat olarak verilen İngilizce derslerimizin dışında, 1 saat Matematik ve 1 saat
    Fen Bilimleri dersleri ile Laboratuvar çalışmaları da, İngilizce olarak verilmektedir.
  • İngilizceye ek olarak; 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz haftada 3 saat; 8. sınıf öğrencilerimiz ise haftada 2 saat Almanca, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birisini İkinci Yabancı Dil olarak öğrenirler.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerin Yabancı Dil düzeyleri, 11 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil sınavlarına göre belirlenecektir.
  • 11 Haziran sınav sonuçlarına göre, eksikleri olan 5, 6, 7 ve sınıf öğrencilerine, 16 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında İngilizce ve İkinci Yabancı Dil takviye çalışmaları yapılacaktır. Yabancı dil takviye çalışmaları, okullar açıldıktan sonra da Cumartesi günleri devam edecektir.
  • İngilizce dil yeterliliklerini belgelemek isteyen ortaokul öğrencilerimiz, Cambridge English Qualifications A2 FLYERS, Okullar için A2 KEY ve Okullar için B1 Preliminary sınavlarına girerler.
  • Öğrencilerimiz lisemizden mezun olduklarında, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçeve- sinin, aşağıda belirtilen düzeylerinde ya da daha üzerinde olurlar.
    • Ulusal programı takip edenler; İngilizce “ B2+ ” ; İkinci Yabancı Dil “ A2 ” ;
    • Uluslararası programı (IB DP) takip edenler; İngilizce C1 ; İkinci Yabancı Dil B2
  • Sene sonunda yapılan Yabancı Dil Şenlikleri ile öğrencilerimiz, yıl boyunca edindikleri kazanımlarını, performanslarında sergilerler.
ortaokul-slider-5
ortaokul-slider-1