Yabancı Dil Eğitimi
  • İleri düzeyde İngilizce eğitimi verdiğimiz okulumuzda, İngilizce derslerinde, Uluslararası Cambridge Programı uygulanır.
  • İlkokullarımızda, sınıftan itibaren ikinci yabancı dil öğretimi (Almanca, Fransızca veya İspanyolca) verilir. Öğrencilerimiz, seçtikleri ikinci yabancı dili de, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilecek düzeyde öğrenirler.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerin İngilizce düzeyleri, 11 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan İngilizce Düzey Belirle- me etkinliğine göre belirlenir.
  • 11 Haziran’da yapılan İngilizce Etkinliğine göre, eksikleri olan 2, 3 ve sınıf öğrencilere, 16 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, İngilizce ve İkinci Yabancı Dil takviye çalışmaları yapılacaktır. İngilizce takviye çalışmaları, okullar açıldıktan sonra da Cumartesi günleri devam eder.
  • İngilizce derslerinde; dil bilgisi, konuşma, okuma – yazma becerileri ve oyun çalışmaları bir bütünlük halinde verilir.
    • Öğrencilerimiz İngilizceyi oyun oynayarak ve etkinlik yaparak zorlanmadan öğrenirler.
  • İngilizce dil yeterliliklerini belgelemek isteyen ilkokul öğrencilerimiz, Cambridge English Qualifications Pre A1 STARTERS ya da Cambridge English Qualifications A1 MOVERS sınavına girerler.
  • Öğrencilerimiz lisemizden mezun olduklarında, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinin, aşağıdaki düzeylerinde ya da daha üzerinde olurlar.
    • Ulusal programı takip edenler; İngilizce “ B2+ ”,İkinci Yabancı Dil “ A2 ”
    • Uluslararası programı (IB DP) takip edenler; İngilizce “ C1 ”,İkinci Yabancı Dil “ B2 ”
  • Sene sonunda yapılan Yabancı Dil Şenlikleri ile öğrencilerimiz, yıl boyunca edindikleri kazanımlarını, performanslarında sergilerler.