Yabancı Dİl

• Ana sınıflarımızda Çift Dilli İngilizce Programı (Bilingual) uygulanır. Dil öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenleri ile birlikte branş dersleri dışındaki tüm ders saatlerinde eş zamanlı olarak sınıfta bulunarak öğretimin sorumluluğunu paylaşır.
  • Ana sınıflarımızda İngilizce; anlama ve anlatım becerilerinin desteklenmesi yoluyla öğretimin her anında ve aşamasında yer alır. Öğrencilerimizin anlam oluşturma sürecinde ana dilleriyle de bağlantılar kurarak doğal bir yolla ek dili edinmeleri amaçlanır. Öğretimin her anında kendilerini ifade etmeleri için fırsatlar yaratılır. Öğrencilerimizin farklı dillerde kendilerini ifade etmeye karşı öz güven geliştirmeleri yoğun İngilizce programımızın temelini oluşturur.
  • İlkokullarımızda, 2. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil öğretimi (Almanca, Fransızca veya İspanyolca) verilir. Öğrencilerimiz, seçtikleri ikinci yabancı dili de, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilecek düzeyde öğrenirler.
  • Öğrencilerimiz lisemizden mezun olduklarında, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinin, aşağıdaki düzeylerinde ya da daha üzerinde
    • Ulusal programı takip edenler; İngilizce “ B2+ ”,İkinci Yabancı Dil “ A2 ”
    • Uluslararası programı (IB DP) takip edenler; İngilizce “ C1 ”,İkinci Yabancı Dil “ B2 ”
anasınıfı_alt_slider-11