PYP Nedir?

• İlk Yıllar Programı ( PYP ), 3 – 12 yaş çocuklarının eğitimine yönelik, tüm dünya da kabul gören, saygın ve sadece onaylanmış okulların uygulayabildiği bir programdır. Program; uluslararası bilince sahip araştıran, sorgulayan, meraklı, bilgili ve duyarlı çocuklar yetiştirmeyi amaçlar.
İlk Yıllar Programında;
  • Uluslararası bilince sahip bireyler yetiştirmek için IB Öğrenen Profiline,
  • Öğrenilmesi gereken içeriğin çerçevesinin belirlenmesi için Disiplinler Üstü Temalara,
  • Keşfedilmesi gereken fikirler için Anahtar Kavramlara,
  • Geliştirilmesi gereken yetenekler için Öğrenme Yaklaşımlarına,
  • Derinlemesine bir öğrenme olduğunun göstergesi olması için Eylemlere yer verilir.
  • Öğrenme sürecinde öğrenenlerin söz sahibi olması, seçimler yapması ve bunları sahiplenerek öğrenmenin öznesi olması amaçlanır.
  • Anasınıfı ve İlkokullarımızda yapılan PYP çalışmalarıyla, yukarıda sayılan bilgi ve becerilere sahip ve aynı zamanda IB DP’nin (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) altyapısını edinmiş çocuklar yetiştirilir.
anasınıfı_alt_slider-11
anasınıfı_alt_slider-12