Eğitim Programımız
  • Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  • Sınıflarımız, 20 – 24 kişiliktir.
  • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
  • 2022 – 2023 yılının öğrencileriyle, 11 Haziran 2022 tarihinde toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlen dirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
  • 16 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, ihtiyacı olan öğrencilere yabancı dil takviye çalışmaları yapılacaktır.
    • Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal derslerinden eksikleri olan öğrenciler, 16 – 31 Ağustos tarihleri arasında, isteğe bağlı olarak ETÜT alabilir, yapamadıkları soruları sormak için P.Ç. (Problem Çözme) saatlerine katılabilirler.
  • HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI, 1 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak, aynı gün, İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
  • 8.sınıflarımızda gruplar, Hazır Bulunuşluk Sınavı sonucuna göre oluşturulacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır.).
  • Eğitim ve öğretim, 5 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacaktır
  • 8. sınıflarımızda, daha sonra yapılacak olan Yazılı Sınavları ve Deneme Test Sınavları sonuçlarına göre, yılsonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  • 8. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren Yoğun Program uygulanacak ve bu programda konular işlenmeye devam edecektir.
  • 5, 6 ve 7. sınıflarımıza, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren Takviye Programı uygulanacaktır.
    • Yönetimin belirleyeceği öğrencilerin (Yabancı Dil ve diğer derslerden eksikleri olanlar), Takviye Programına katılımları zorunludur.
    • Takviye Programına katılımı zorunlu olmayan öğrenciler ise, isteğe bağlı olarak Problem Çözme Saatlerine katılabilir ve etüt alabilirler.
  • 8.sınıf öğrencilerimize, hafta içi 5 tam gün ve Cumartesi günleri öğleden önce olmak üzere, haftada toplam 5,5 gün eğitim verilmektedir.
  • 5, 6 ve sınıf öğrencilerimize, haftada 5 tam gün eğitim verilmektedir. İngilizce ve diğer derslerden takviyeye ihtiyacı olanlara, Cumartesi günleri öğleye kadar ek çalışmalar yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak (tüm sınıflar aynı anda olmak üzere) “okuma etkinliği” gerçekleştirirler. Okunan kitapların ardından, diğer derslerin kazanımlarına uygun etkinlikler yaparlar.
  • Sorgulama felsefesine dayalı olan derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
    • Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Bilgisayar ve STEM Laboratuvarları; Müzik, Resim, Seramik ile Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri,
    • Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, hayvan çiftliği, kapalı ve açık oyun alanları vb.
ortaokul-slider-5
ortaokul-slider-1