Eğitim Programımız

• Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
    • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
    • Sınıflarımız, 20 – 24 kişiliktir.
    • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
    • 2022 – 2023 yılının öğrencileriyle 4 Haziran 2022 tarihinde toplantı yapılarak kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ve yaz çalışma programları verilecek ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı ile İngilizce STS – 1 uygulanacaktır.
    • 16 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, ihtiyacı olan öğrencilere yabancı dil takviye çalışmaları yapılacaktır.
      • Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal derslerinden eksikleri olan öğrenciler, 16 – 31 Ağustos tarihleri arasında, isteğe bağlı olarak ETÜT alabilir, yapamadıkları soruları sormak için P.Ç. (Problem Çözme) saatlerine katılabilirler.
    • DÜZEY BELİRLEME SINAVI, 1 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak, aynı gün İngilizce STS – 2 de uygulanacaktır.
      • Öğrencilerin akademik olarak gruplanması, Düzey Belirleme Sınavına göre yapılacaktır (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavı da etkili olacaktır.).
      • Öğrencilerin İngilizce Kurlarının belirlenmesi ise İngilizce STS – 2’ye göre yapılacaktır ( 4 Haziran’da yapılacak İngilizce STS – 1’de etkili olacaktır.).
    • Eğitim ve öğretim, 5 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacaktır.
    • Okul açılışından 2,5 ay sonra, akademik seviyelerine göre, gruplar yeniden düzenlenecektir. Bu düzenleme, Yazılı Sınavları ile çoktan seçmeli Akademik ve Yabancı Dil Deneme sınav sonuçlarına göre yapılacaktır.
    • Daha sonra yapılacak olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
    • Haftada 5 tam gün eğitim Ayrıca Cumartesi günleri sabahtan öğleye kadar;
      • Etütler ve takviye çalışmaları yapılır.
      • İşleyiş Kılavuzumuzda belirtilen Cumartesi günleri Deneme Sınavları uygulanır.
    •  Yarıyıl tatilinin ikinci haftasında, bir hafta süren Takviye Programı uygulanacaktır.
      • 11.sınıflara; yarıyıl tatilinin ikinci haftasında katılımın zorunlu olduğu Yoğun Program yapılacaktır.
      • Yönetimin belirleyeceği 9 ve 10.sınıf öğrencilerin (yabancı dil ve diğer derslerden eksikleri olanlar), Takviye Programına katılımları zorunludur.
      • Takviye Programına katılımı zorunlu olmayan öğrenciler ise, isteğe bağlı olarak Problem Çözme Saatlerine katılabilir ve etüt alabilirler.
    • Okulumuzda “Benim Geleceğim, Benim Kariyerim” etkinliği düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler, meslekleri ile ilgili öğrencilerimize bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimiz için, yurt içi ve yurt dışı üniversite tanıtım fuarları düzenlenmektedir.
    • Sorgulama felsefesine dayalı olan derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
      • Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Bilgisayar ve STEM Laboratuvarları; Müzik, Resim, Seramik ile Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri,
      • Kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, hayvan çiftliği, kapalı ve açık oyun alanları vb.