Yabancı Dil

• İngilizce öğretimi, kur sistemi uygulaması ile öğrencilerin düzeyine uygun bir program dâhilinde, yabancı uyruklu öğretmenler ile Türk öğretmenler tarafından verilir.
  • Öğrencilerimiz, İngilizceye ek olarak, haftada 2 saat Almanca, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birisini İkinci Yabancı Dil olarak öğrenirler.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerin Yabancı Dil düzeyleri, 4 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil sınavlarına göre belirlenecektir.
  • 4 Haziran sınav sonuçlarına göre, eksikleri olan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize, 16 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, İngilizce ve İkinci Yabancı Dil takviye çalışmaları yapılacaktır.
  • İngilizce dil yeterliliklerini belgelemek isteyen lise öğrencilerimiz, Cambridge English Qualifications Okullar için B2 First sınavına girerler. Uluslararası Programlarda okuyan öğrencilerimiz, okudukları sınıf düzeyine göre IGCSE ve IB DP İngilizce sınavlarına girerler.
  • Sene içinde yapılan yarışma ve etkinlikler ve sene sonunda yapılan Yabancı Dil Şenlikleri ile öğrencilerimiz, yıl boyunca edindikleri kazanımlarını, performanslarında sergilerler.
  • Üst düzeyde yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimiz, dil kazanımlarını katıldıkları ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda değerlendirirler.