Eğitim Programımız
  • Eğitim programımız, öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarının (bilişsel, sosyal, duyuşsal, psikomotor ve dil) desteklenmesini sağlar.
  • Anaokulu ve İlkokul eğitim programımızda, ailenin ve toplumun eğitim üzerindeki önemli etkisi göz önünde bulundurulmakta ve ebeveynlerin eğitime etkin katılımı vurgulanmaktadır.
  • İlkokullarımızda MEB kazanımları ile bütünleştirilen PYP uygulanmaktadır.
  • Okulumuzda, öğrencilerimizin öz yönetim becerilerini geliştirmeye dayalı önleyici disiplin anlayışı hakimdir.
  • Eğitim programımız sarmal bir yapıdadır. Her ders ve konu birbiri ile ilişkilen- Konular arası geçişlerde tekrarlar ve hatırlatmalar ile öğrenme kalıcı hâle getirilir.
  • Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak sınıflarda ve okulumuz kütüphanesinde “okuma etkinliği” yaparlar.
  • Eğitim programımız içerisinde; sanata, spora ve bilime eşit oranlarda yer verilir.
  • Sorgulama felsefesine dayalı olan derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla sınıflarda veya dersin gerektirdiği mekânlarda (laboratuvarlar, atölyeler, müzeler, sosyal ve kültürel alanlar, hayvan çiftliği, tarım alanları, parklar, bahçeler, kapalı ve açık oyun ve spor alanları vb) yapılır.
  • Öğrencilerimiz, Beden Eğitimi derslerinde, kendilerine uygulanan fiziki ölçümler dikkate alınarak, yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilirler.
    • Öğrencilerimizin en az bir spor dalında lisans almaları için sporda branşlaşmaya yönelik çalışmalar yapılır.
  • Müzik derslerinde, 1. sınıftan itibaren temel müzik eğitimi verilmeye başlanırken, ortaokulda müzikte branşlaşmaya geçecek öğrencilerimizin altyapı ve enstrüman eğitimine hazırlık süreci desteklenmektedir.