Eğitim Programımız
  • Eğitim programımız, öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarının (bilişsel, sosyal, duyuşsal, psikomotor ve dil) desteklenmesini sağlar.
  • Anaokulu ve İlkokul eğitim programımızda, ailenin ve toplumun eğitim üzerindeki önemli etkisi göz önünde bulundurulmakta ve ebeveynlerin eğitime etkin katılımı vurgulanmaktadır.
  • İlkokullarımızda MEB kazanımları ile bütünleştirilen PYP uygulanmaktadır.
  • Okulumuzda, öğrencilerimizin öz yönetim becerilerini geliştirmeye dayalı önleyici disiplin anlayışı hakimdir.
  • Eğitim programımız sarmal bir yapıdadır. Her ders ve konu birbiri ile ilişkilen- Konular arası geçişlerde tekrarlar ve hatırlatmalar ile öğrenme kalıcı hâle getirilir.
  • Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak sınıflarda ve okulumuz kütüphanesinde “okuma etkinliği” yaparlar.
  • Eğitim programımız içerisinde; sanata, spora ve bilime eşit oranlarda yer verilir.
  • Sorgulama felsefesine dayalı olan derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla sınıflarda veya dersin gerektirdiği mekânlarda ( laboratuvarlar, atölyeler, etkinlik mutfağı, müzeler, sosyal ve kültürel alanlar, tarım alanları, doğal parklar, bahçeler, kapalı ve açık oyun alanları, spor ve etkinlik alanları ) yapılır.
  • Öğrencilerimiz, Beden Eğitimi derslerinde, kendilerine uygulanan fiziki ölçümler dikkate alınarak, yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilirler.
    • Öğrencilerimizin en az bir spor dalında lisans almaları için sporda branşlaşmaya yönelik çalışmalar yapılır.
  • Müzik derslerinde, 1. sınıftan itibaren temel müzik eğitimi verilmeye başlanırken, ortaokulda müzikte branşlaşmaya geçecek öğrencilerimizin altyapı ve enstrüman eğitimine hazırlık süreci desteklenmektedir.
Dumlupınar mah. Sakıp Sabancı Cad. No 130 Kartepe/ Kocaeli