Öğrenci Takibi
  • Öğrencilerimizin takibi, sınıf ve branş öğretmenleri, rehber öğretmenler, okul yönetiminin iş birliği ile yapılır. Öğrencimizin akademik, sosyal ve duygusal bütünsel gelişimi bireysel olarak takip edilir.
  • Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve zihinsel gelişiminde; problem çözme, işlem becerisi, okuma – anlama, yorumlama, analiz etme, eleştirel düşünme ve tahmin etme gibi becerileri, düşünmeyi görünür kılma stratejileri aracılığıyla süreç değerlendirmeleri gerçekleşir.
  • Öğrencilerimiz, tüm alanlardaki gelişimleriyle ilgili bireysel olarak takip edilirler. Öğrencilerimizin gelişimleriyle ilgili ihtiyaç duyulan alanları ile ilgili planlamalar ve çalışmalar yapılır.
  • Öğrencilerimizin gelişimleri, davranışları, başarıları, gelişime açık yanları ve devamsızlıkları Portalımız aracılığıyla, velilerimiz tarafından da takip edilebilir. Devam-devamsızlık durumu yönetim ve veli iş birliği ile titizlikle takip edilir. Velilerimize ve öğretmenlerimize anlık olarak gerekli bilgilendirme ve yönlendirme yapılır. Velilerimizin Portal yoluyla kendilerine iletilen bilgilendirme mesaj ya da metinlerini düzenli takip etmeleri beklenmektedir.
  • Öğrencilerimizin kavramlar yoluyla bilgileri ve öğrenme yaklaşımları hakkındaki güçlü ve gelişime açık yönleri ileriye bildirim vermek amacıyla değerlendirilir ve PYP karnesi aracılığıyla raporlanır. Karne aracılığı ile öğretmenlerimiz, velilerimiz ve IB öğrenen Profili özelliklerinin gelişimi hakkında dönüşümlü düşünme yoluyla öğrencilerimiz değerlendirme sürecine dahil olur.
Beyhekim Mh. Darülhilafet Sk. No:1 Selçuklu / KONYA