Yabancı Dil Eğitimi
  • Okulumuzda, yabancı dili etkin ve yetkin olarak kullanmanın değerli bir yaşam becerisi olduğuna inanır, yabancı dil edinimine değer veririz.
  • Yabancı dil öğretim süreçlerimiz Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework of Reference for Languages) düzeylerine ve yaş özelliklerine uygun olarak yapılandırılmıştır.
  • Yabancı dil öğretimi, dilbilgisi, dinleme, okuma, karşılıklı konuşma, sözlü anlatım ve yazma dil becerilerinin kullanılarak, etkinlik ve projeler aracılığıyla, günlük yaşamla bağlantılı yürütülür.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerin İngilizce düzeyleri, her yıl Haziran ayında yapılan etkinliğine göre değerlendirilir. İhtiyacı olan öğrencilerimiz için takviye çalışmaları Ağustos ayı itibari ile düzenlenir ve ihtiyaç dahilinde okullar açıldıktan sonra da Cumartesi günleri devam eder.
  • İlkokullarımızda, 2. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil öğretimi (Almanca) verilir. Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dili de kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilecek düzeyde öğrenirler.
  • Okulumuzda dil, PYP kapsamında sorgulamanın etkili olarak gerçekleştirilmesi için bir araçtır. Öğrencilerimiz birden fazla dilde anlama ve anlatım becerileri yoluyla sorgulama sürecinde öğrenmelerini derinleştirir, kendilerini öz güvenle ifade eder, İletişim Kuran IB Öğrenen Profili özelliğini etkili olarak sergileyen öğrenenler olarak yetişirler.
Beyhekim Mh. Darülhilafet Sk. No:1 Selçuklu / KONYA