CAS (Creativity – Activity – Service)
(Yaratıcılık – Bedensel Aktivite – Sosyal Hizmet)

CAS etkinliklerinin amacı; eğitim süreci boyunca öğrencilerin derslerinin yanı sıra sosyal yönünü de güçlendirmelerini, farklı yönlerini ortaya çıkarmalarını, içinde bulundukları toplumu daha yakından tanımalarını sağlamaktır.

CAS aktivitelerine verilebilecek örnekler:

• Creativity (Yaratıcılık) : Dans, tiyatro, fotoğrafçılık, resim gibi sanatsal aktivitelerle ilgili beceri geliştirme.
    • Activity (Aktivite) : Takım sporları, bireysel sporlar, günlük aktiviteler dışındaki fiziksel aktiviteler.
    • Service (Sosyal Hizmet) : Öğrencinin toplumdaki birey ve gruplarla iletişim kurmasını
      sağlayan etkinlikler; yardım kuruluşlarını, huzurevlerini, engelli öğrencileri ziyaret etme, yardım kampanyaları organize etme, çevreyi koruma ve bireyleri bu konuda bilgilendirmeye yönelik çalışmalardır.

Değerlendirme:
Managebac Çevrimiçi Platformu: Öğrenci yaptığı aktiviteleri, resimlerle kanıtlayarak Managebac hesabına ekler. İçeriğinde her bir aktivitenin kendisine kazandırdıklarını belirtip
kendi öz değerlendirmesini yapar. Eklediği yansıtma yazıları, İngilizce olarak yazılır ve her
dönem sonunda CAS koordinatörüne kontrol ettirilir. Diploma Programı tamamlandığında, genel merkezden istenmesi halinde, değerlendirme için IB yetkililerine gönderilir.